BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  SPOR

İsviçreyi döner yapıp yedik

Önce Semih sonra Arda... Milliler İsviçre karşısında galibiyete uzandı. Arda son dakika golüyle Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER

TÜRKİYE: 2-1 : İSVİÇRE

Milli Takım, Terim'i döner şişine geçiren, Türkiye ile dalga geçen İsviçre'ye tarihi tokat vurdu. Arda, 90+2'de döneri kursaklarında bırakt

Türkiye İsviçre'yi kebap
yapıp yedi... Galibiyete
giden dakikalar için
TIKLAYIN!

ı.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (A) Grubu'nda Türkiye, 2. maçında, evsahiplerinden İsviçre karşısında karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 yenik kapadı.

Karşılaşmanın ilk yarısına iki takım da temkinli başlarken, 12. dakikada başlayan sağanak yağış takımların oyun düzenini bozdu.

Ağırlaşan sahada oynamakta zorlanan futbolcular zor anlar yaşarlarken, İsviçre adına bir Türk'ün hazırlayıp, yine bir Türk futbolcu Hakan Yakın'ın gol vuruşuyla Türkiye, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.
İkinci yarıda harekete geçen Milli Takım önce Semih'in attığı golle beraberliği yakaladı. Daha sonra da Arda'nın son dakika golüyle zafere uzandı. Ay-Yıldızılı ekibimiz İsviçre'yi 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. 

İŞTE MAÇIN GOLLERİ

GOL..32. dakika. İsviçre golü Hakan Yakın ile buldu. İsviçre orta sahadan uzun topla çıktı. Savunmamızın ofsayt diye durakladığı anda ceza sahasında topla buluşan Eren, Volkan'dan sıyrılıp kale sahasına yerden pasını çıkarttı. Arka direkte Hakan Yakın topu boş kaleye bıraktı.



GOL..57. dakika. Milliler Semih ile beraberlik golünü buldu... Sağ kanattan hızlı gelişen atağımızda Arda ceza sahasına harika bir orta kesti... Semih savunmanın arasından iyi hareketlenerek şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı köşeden İsviçre ağlarına bıraktı.



GOL... 90+3. dakika. Milliler Arda ile 2. golü buldu. Millilerimiz sol kanattan sahasından hızlı çıktı. Tuncay soldan bomboş pozisyonda bindiren Arda'ya harika bir top çıkarttı. Arda topla ceza sahasına sokulup şutunu attı. Behrami'ye çarpan meşin yuvarlak köşeden İsviçre ağlarına takıldı.

 

İsviçre: Diego, Stephan, Patrick, Philippe, Ludoviç, Valon, Gökhan İnler, Gelson, Tranquillo, Hakan Yakın, Eren Derdiyok

Türkiye: Volkan, Hamit, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Gökdeniz, Aurelio, Tümer, Arda, Nihat, Tuncay

Stat: Saint Jakob Park
Hakemler: Lubos Michel, Roman Slysko, Martin Balko (Slovakya)