BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.413,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İstikrar sözü CHP'li vekilleri kızdırdı

Siyasi partilerdeki geleneksel bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi MHP, DSP ve CHP heyetleri ziyaret etti.

Abone ol

Siyasiler bayram ziyaretinde atıştı. CHP ile AK Parti heyetleri arasında istikrar ve özgürlük polemiği yaşandı.

AK Parti'yi Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Mehmet Zeki Gündüz ile Ankara Milletvekili Levent Gök'ten oluşan CHP heyeti ziyaret etti. Günaydın, terör olaylarının tüm milletin içini burktuğunu ve son dönemde her ilden bir şehit cenazesi kalktığını ifade etti.

İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜÇ HALİNE GETİRDİ

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in "Allah’a şükürler olsun son dönemdeki ülkemizdeki istikrar Türkiye’yi bölgesinde çok önemli bir güç haline getirdi ve çoğu noktada barışın, kardeşliğin tesisi adına çok önemli hamleler yapmayı gerektirdi ve bu hamlelerin içerisinde oluyor" şeklindeki sözleri CHP'li vekilleri kızdırdı.

ÖZGÜRLÜKLER TAVAN YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler "İstikrar dediğiniz şeyin içinde özgürlükler sınırlanınca koşullar dayanılması güç hale geliyor" karşılığını verdi. Bunun üzerine AK Partili Şahin, "Özgürlüklerin tavan yaptığı nokta, şu geldiğimiz nokta ülkemizde" diye cevap verdi.

BAYRAMDA KONUŞULACAK ŞEYLER DEĞİL

Bunun üzerine "İstikrar dertli bir söz tabii, bayramda konuşulacak şeyler değil" diyen CHP’li Güler’e AK Parti’li Şahin "Sizin için dertli de bizim için o kadar dertli değil" karşılığını verdi.

TUZ KOKMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yargı bakımından Türkiye’nin geldiği durumu da değerlendirirken "Yargı bakımından şunu söylemek mümkün son birkaç yıl için; tuz kokmuştur gerçekten" dedi. Bunun üzerine AK Parti heyetinden "Tuz kokmaz" yanıtı geldi.

Tanrıkulu ise hapiste bulunan milletvekillerini gündeme getirerek. "İlk defa bir bayramda seçilmiş parlamenterlerin cezaevinde olduğu bir ortamı yaşıyoruz. Bu Türkiye tarihi bakımından da başka bir ilktir" diye konuştu.

AK PARTİ'NİN BAYRAMLAŞMA LİSTESİNDE BDP YOK

AK Parti'nin, partilerle bayramlaşma listesinde BDP yer almıyor. Geçen bayramlarda olduğu gibi BDP'nin listede yer almamasında son dönemde yaşanan terör olaylarının etkisi olduğu vurgulanıyor.

BDP GENEL MERKEZİ'NDE SESSİZLİK

Terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için bayramlaşma programını iptal eden Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'nde sessizlik hakim.

BDP, PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için bu yıl diğer siyasi partilerle bayramlaşmama kararı almıştı. Partinin merkez binasında sessizlik hakimken, kapıların da kapalı olduğu görüldü. BDP, geçen yıl da Hakkari'de teröristlerle Mehmetçik arasında çıkan çatışmada 9 teröristin öldürülmesinin ardından bayramlaşma programı yapmamıştı.