BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kaddafi'nin dudak uçuklatan serveti

Kaddafi'nin karargahından Trablus şehrinin değişik noktalarına açılan kilometrelerce uzunluktaki tünellerin sırrı çözüldü.

Abone ol

Kaddafi'nin karargahından Trablus şehrinin değişik noktalarına açılan kilometrelerce uzunluktaki tünellerin sırrı çözüldü. Devrik lider dudak uçuklatan servetini yanına alarak tünellerden kaçtı.

Muammer Kaddafi, karargahının altına yıllar önce kazdırdığı tünellerden kaçtı. 25-30 kilometre uzunluğundaki tüneller şehrin değişik noktalarına çıkıyordu. Kaddafi, araçlaların de gidebildiği tünellerden kaçtı.

Bu bilgi tünellerin bulunmasından sonra ortaya çıkmıştı. Ancak tünellerin sırrı Kaddafi'nin yanında götürdüğü dudak uçuklatan servetini de gün yüzüne çıkardı. Libya lideri tam 17 milyar doları yanına alarak kaçtı. Libyalı bir muhalif lider, Kaddafi'nin tam 17 milyar dolarlık servetiyle karargahından ayrıldığını söyledi.

17 milyar'ın 5 milyar doları altın ve zinet eşyalarından oluşuyor, 12 milyon dolar ise nakit paradan oluşuyordu. İçi para ve altın dolu çuvalları zırhlı araçlardan oluşan konvoyuyla tünelden çıkaran Kaddafi daha sonra kayıplara karışmayı başardı.