BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gülen bayram mesajında uyardı

Nükleer silahlara dikkat çeken Fethullah Gülen, bayram mesajında 'insanlığın yarısı ölebilir' uyarısında bulundu.

Abone ol

12 yıldır ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutladı. Gülen, bayramların barışların sürdürülebilmesi için büyük bir fırsat olduğunu aktardı.

Gülen'in bayram mesajı Zaman gazetesinde "bayram barış adına fırsata dönüştürülmeli" başlığıyla verildi. Kendisini ziyarete gelenlere ikramda bulunduğu belirtilen haberde, Hocaefendi'nin "Bayram, sadece eğlenme zamanı değil... Ümit ediyoruz ki Cenab-ı Hakk'ın mağfiretine mazhar olmuşuzdur. Ümit ediyoruz ki Allah kabul buyurmuştur" sözlerine yer verildi. İşte Gülen'in mesajı:

"Bayram, sadece eğlenme zamanı değil... Ümit ediyoruz ki Cenab-ı Hakk'ın mağfiretine mazhar olmuşuzdur. Ümit ediyoruz ki Allah kabul buyurmuştur.

FIRSAT GÜNÜ

"Belki bazıları bundan rahatsız olabilir. Diyalogdan da rahatsız olanlar, hoşgörüden de rahatsız olan insanlar var ve bunu yaparken de Müslümanlık adına yapıyorlar. Bu tür yaklaşımlar, insanlığa huzur, barış ve dostluk getirmez."

İNSANLIĞIN YARISI ÖLEBİLİR

Yoksa vahşetin bu denli tırmandığı dönemde, atom bombalarının, nükleer bombaların insanlığa karşı kullanıldığı bir dönemde, İslam ve cihan sulhu temsilcileri, bu meseleyi ele almazlarsa insanlığın yarısı ölebilir.

ÖN YARGILI OLMAYALIM

İnsanlar arasında sulh köprüleri oluşturulmalı. Bayram da bu tür çalışmalar için vesile kılınmalı. Kimseye karşı önyargılı olmamak lazım. İnsana saygımızı göstermeliyiz."

Ahsen-i takvime mazhar olarak yaratılan insana saygının ayrı bir yeri var. Konumuna, durumuna, keyfiyetine, değerine göre her şeye karşı saygıda bulunmak icap ediyor. Bence bunda hiç kusur etmemek lazım. İnsanlığın buna ihtiyacı var."