BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den şaşırtan Somali iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Somali'ye yardım kampanyası düzenleme fikrinin ilk CHP'den çıktığını iddia etti.

Abone ol

Somali'ye yardımlar iç siyasetin ana gündem maddesi oldu. Hükümetin Somali atağına ana muhalefet geri durmadı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti açlık ve kuraklığın etkili olduğu Somali'ye gitti.

CHP heyetinin ziyaretine ilişkin Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in açıklamaları Somali polemiğinin fitilini ateşleyecek türden.

İKTİDAR PARTİSİ BUNUN BENZERİNİ YAPTI

''Somali için kampanya düzenleme fikrinin parti olarak ilk önce CHP'den çıktığını'' söyleyen Tekin, ''Dışişleri Bakanlığına gidince göreceğiniz gibi bu ilk bizim projemizdi. İktidar partisi bunun bir benzerini yaptı'' diye konuştu.

Tekin, gerek Somali, gerekse Afrika'daki bu yoksulluğun yıllardır devam ettiğini çok iyi bildiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

BU BİR İNSANİ AMAÇTIR

''Maalesef baktığımızda silaha ve boş yere harcanan paranın yüzde 10'u ile dünyadaki açlık ve sefalet ortadan kalkacaktır. Sadece yardım ile ilgili değil, aynı zamanda Türkiye'nin yaptığı bu kampanyalar ile dünya kamuoyunun dikkatini de bu bölgeye çekmiş olacağız. Bu bir insani amaçtır, davranıştır. Umut ediyorum ki Türkiye'nin bu davranışını bütün dünya takip eder. İnsanlık dramının yaşandığı yerde pazarlık yapılmaz.''

Kenya'nın başkenti Nairobi'ye, oradan da 1,5 saatlik yolculukla Somali Mülteci Kampına gidecek heyet perşembe akşamı İstanbul'a dönecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve kendisiyle birlikte gazeteciler Metehan Demir, Muharrem Sarıkaya, Utku Çakıröz, Can Dündar, Saygı Öztürk ve Mustafa Ünal yer alıyor.