BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İstihbarat için şeytanla bile görüşülür

Abdullah Öclalan'la görüşme polemiğine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dan İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'la diyalog konusunda ilginç sözler geldi:  İstihbarat gerektiğinde şeytanla bile görüşür...

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , PKK ile pazarlık ve Apo ile görüşme iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstihbarat örgütlerinin ise gerektiğinde "şeytan"la bile görüşeceğini anlatan Davutoğlu, PKK ile pazarlık iddiasının "hayır" cephesini güçlendirmek için yapıldığını savundu. AK Parti'den önce APO ile İmralı'da görüşmeler yapıldığını söyleyen asıl pazarlığın o dönemde yapıldığını ima ederken şu ifadeleri kullandı: "O zaman 2002 ye kadar sormak lazım acaba hiç görüşmeler yapılmadı mı? Mesela terör örgütü militanlarının Kuzey Irak'a çıkış süreci yaşanmıştır. Kimden aldığı talimatla oldu? Bunun bir altyapısı vardır.Devlet ahlakımız gereği her şeyi paylaşmıyoruz. Terör örgütünün Kuzey Irak'a geçiş süreci incelendiğinde arka plana rastlanabilir"

PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan ile hükümetin hiçbir temsilcisinin görüşmediğini ve pazarlık yapmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, APO'nun yakalındığı 1998 yılından bugüne İmralı'da kimlerle görüşme yapıldığının ortaya çıkarılabileceğini açıkladı. "İmralı askeri denetim altında olan bir mahal. Öcalan'ın yakalandığı dönemden itibaren kimlerle, ne görüşmeler yapıldığı ortaya çıkarılabilir"diyen Davutoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: Ülkelerin istihbarat örgütlerinin herkesle görüşebileceğini ,bunun normal olduğunu da ifade eden Davutoğlu, "İstihbarat örgütleri gerektiğinde şeytanla bile görüşür. Görevleri zaten budur. Güvenlik kaygılarına karşı her türlü teması,herkesle yapar. Bunlar genel kaidedir" diye konuştu.