BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Pepe'ye referandum şoku

Emekliler AK Partili eski bakan Osman Pepe'nin etrafını sardı, hayat pahalılığı ve maaşlarından şikayet etti.

Abone ol

Osman Pepe'nin dağıttığı ‘evet’ paketini emekli Nezih Baba, “İşçi, memur, emekli perişan” diyerek almayıp geri çevirdi. Pepe'nin etrafını saran emekliler, geçinemediklerini söylerken, protesto nedeniyle kısa süren gerginlik yaşandı!

İzmit kent merkezinde, halkın en yoğun olduğu bölge olan Yürüyüş Yolu’nda Ak Partili gençlerin kurduğu stantdan gün boyu halka üzerinde ‘Evet’ yazan ıslak mendil, Anayasa değişiklikleriyle ilgili bilgiler bulunan kitapçığın yeraldığı paket dağıtıldı. Akşam saatlerinde de eski bakanlardan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Osman Pepe de bu etkinliğe katıldı.

EMEKLİ BABA'DAN TEPKİ

Osman Pepe’yi tanımayan, ancak adını söyleyince “Adını duydum. Eski Çevre ve Orman Bakanısın” diyen emekli 65 yaşındaki Nezih Baba, “İşçi, memur, köylü, emeklinin durumu çok perişan” dedi. Nezih Baba, Anayasa değişikliği ile emeklinin durumunun iyileşeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan'ın bunları açık açık anlatmasını istedi.

Nezih Baba'ya üzerinde ‘Evet’ yazılı ıslak mendil ve kitapçık bulunan paketi veren Osman Pepe, “Biraz da başkaları konuşsun” diyerek susturmak istedi. Paketi iade eden Nezih Baba, “Ben 65 yaşında insanım. Emekli, işçi, köylü, memur hepsi perişan. Şurada yüz kişiye sorun 99’u yok diyorsa ben şurada çırılçıplak soyunurum. Başbakan diyecek ki, işçiye şunu veriyorum, emekliye bunu veriyorum diye açık açık söyleyecek” dedi.

Osman Pepe'nin çevresini saran emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini söyledi