BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Genç bakandan hesap sordu

CHP'li Genç, Elazığ Havaalanı'nda Bakan Yılmaz'ı görüncü dün Bingöl'de yaşanan olayları hatırlattı.

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Elazığ Havaalanı'nda karşılaştığı, Bingöllü olan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a “Dün memleketinizde Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Partililer tarafından protestoda bulunuldu. Yaşananlar hoş değildi” dedi. Bakan Yılmaz da “AK Parti'li diye bakmamak lazım bence. Küçük bir grup diye görüyorum ben” dedi.

CHP'li Kamer Genç, Elazığ'da Bakan Yılmaz'ı görünce kendini tutamadı, Kılıçdaroğlu'na sitem etti. Kamer Genç, Bingöllü olan Bakan Yılmaz'a, “Dün memleketinizde Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Partililer tarafından protestoda bulunuldu. Bingöl benim sevdiğim bir ildir. Komşu ilimizdir. Yaşananlar hoş değildi” diye konuştu.

"PROTESTOCULAR AK PARTİLİ DEĞİL"

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Bingöl mitingindeki protestoculara ‘AK Parti'li’ olarak bakmamak gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz, “AK Parti'li diye bakmamak lazım bence, küçük bir grup diye görüyorum ben. Biz her zaman bütün partilerin genel başkanlarını Bingöl'de görmekten mutluluk duyarız, şeref duyarız. Hiçbir zaman öyle bir kaygımız yok. Tabii ki eleştiri yapmak isteyen medeni sınırlar içinde yasal sınırlar içinde eleştirisini yapar o ayrı” dedi.

GENÇ'TEN GENEL AF ÇIKIŞI

Kamer Genç ise genel afla ilgili sorular üzerine “Şu silahlar bırakılsa, ortaya tam bir barış ortamı sunulsa” dedi. Genç, şöyle devam etti:

“Sayın genel başkanımız tabi yani diyor ki ‘Tamamen silahların bırakılması lazım.’ Bana göre de silahların bırakılması lazım. Zaten silahlar bırakılmadan bu memlekette hiçbir şey olmaz. Yani silahı alıp dağa çıkmanın bir anlamı da yok. Bunun en iyisini de ben söylüyorum. Yani şimdi bu memlekette BDP diyor ki işte ‘Biz memleketi bölmek istemiyoruz.’ Memleketi bölmek istemeyenin silah kullanması mümkün değil. Silah ancak ulusal bağımsızlık için kullanılabilir. Bence silahı alıp dağa çıkmayı gerektiren bir sebep de yok Türkiye'de.”