BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.426,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arınç: Genel af asla çıkmayacak

Bülent Arınç, "AK Parti'nin kitabında genel af yok. 12 Eylül Anayasası'nın tortusu kalmayacak" dedi.

Abone ol

Bursa temaslarına Orhangazi'de başlayan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Cumhuriyet Alanı'nda vatandaşlara seslendi. Arınç, referandumun ardından 12 Eylül Anayasası'nın tortusunun kalmayacağını, darbecilerle hesaplaşacaklarını bildirdi.

"GENEL AF ASLA OLMAZ"

Arınç, yeni anayasaya hayır diyen muhalefetin neden bunu söylediğini açıklayamadığını ifade ederek, "Hayır diyorlar. Ama niçin dediklerini söylemiyorlar. 'Tehlikeli bir şeydir' diye düşünüyorlar. Milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. 'Ülkede bütünlük olsun' dedik. MHP ve CHP de bazı ithamlarda bulundu. 'bunlar Öcalan'ı af edecekler', 'genel af çıkaracaklar' diyorlar siz de duydunuz bunları. Değil mi? 'Genel af bizim kitabımızda yazmıyor' dedik. Onlar hala bu yalanları tekrar ediyor."

"SEÇİM OLSA YÜZDE 47'Yİ GERİDE BIRAKIRIZ"

Anayasa değişikliği için yapılacak referandumun seçim olmadığını kaydeden Arınç, şu an seçimlerinin olması durumunda AK Parti'nin yüzde 47'lik oyu geride bırakacağını iddia etti.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz sadece bu anayasa değişikliğini konuşmalıyız. 12 Eylül'de bir seçim yok. herkes 'evet' ve 'hayır' için sandığa gidecek. Referandumda bile başbakanın mitinglerindeki meydanı dolduranlar seçimin nasıl olacağını gösteriyor. Meydandakilerin hepsi sandığa gitse yüzde 47'yi bile geride bırakarak iktidar oluruz. Meydanlardaki 60 bin kişi AK Parti'ye olan desteğini gösteriyor."

"DARBELERİN TORTUSU BİLE KALMAYACAK"

Arınç, 12 Eylül'deki referandumun darbe anayasasıyla hesaplaşmanın günü olduğunu belirterek, referandumdan 'evet' çıkacağına inandığını söyledi. Arınç, "Darbeciler, 12 Eylül anayasası ile kendilerini koruyan maddeleri koydular. Kardeşlerim, bundan sonra darbe olmayacak. Cuntalar olmayacak. Artık seçilmiş hükümetleri devirmek mümkün olmayacak. Aydın Menderes'e kulak verin. Onu seversiniz, biliyorum. O milletini seven bir insandı. Babası Adnan Menderes gibi. Orhangazi'de binlerce insan onlara rahmet diler.

Artık darbenin tortusunu bile bırakmayacağız. Seçim zamanında partinizi düşünün. Ama bu seçim değil. Bu sadece anayasa değişikliğidir. Kimseden çekinmeden 26 maddeyi doğru kabul ediyorsanız, 'evet' oyu kullanın" şeklinde konuştu.