BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşte Twitter'ın son bombası

Twitter, bir haftadır teknoloji dünyasında söylentileri dolaşan müzik uygulaması #Music’i hayata geçirdi.

Abone ol

Apple iOS işletim sistemine uyumlu olan #Music, ilk olarak ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda’da sunuldu.

Kullanıcılarıyla etkileşimini haber ve video içeriğiyle güçlendiren Twitter, müzik yayını ve araması yapılmasını sağlayan uygulaması #Music ile yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. #Music, Twitter’ın yapısına uyumlu bir uygulama olarak, Twitter’daki trendlere ve takipçilere göre kullanıcılara parça önerilerinde bulunacak. Uygulama, iTunes, Spotify (Türkiye’de kullanılamıyor) ve Rdio müzik hizmetlerinin geniş müzik arşivinden yararlanıyor.

Android kullanıcıları, #Music uygulamasını mobil cihazlarında kullanamayacak olsa da, hizmete music.twitter.com adresinden internet tarayıcısı aracılığıyla erişilebilecek.

The Verge sitesinin haberine göre, #Music önceden belirtildiği gibi dört başlık altında içerik sunuyor.

Bunlar: ‘Önerilenler’ (Suggested), Şimdi Çalınıyor (#NowPlaying), Yeni Gelenler (#Emerging) ve Popüler (#Popular). Twitter’a müzik içeriği sağlayan herhangi bir hizmeti kullanabileceğiniz gibi, Twitter müzik arşivini genişletmek için yeni şirketlerle anlaşmayı planladıklarını belirtti. Twitter , müzik uygulaması hakkında sürekli sessiz kalmış ancak konuya yakın kaynaklar geçtiğimiz hafta uygulamanın ABD’de başlayan Coachella müzik festivaliyle birlikte hayata geçeceğini öne sürmüştü.