BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  DÜNYA

AKİL İNSANLAR HEYETİ ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çözüm süreciyle ilgili temaslarını sürdüren Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, 2010 yılında El...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çözüm süreciyle ilgili temaslarını sürdüren Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, 2010 yılında Elazığ’da şehit düşen Süleyman Alkan’ın ailesini ziyaret etti.
Avaşin Parkı’nda düzenlenen panelden sonra ilçenin 200 haneli Doğanlı köyüne geçen Can Peker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt ve Zübeyde Teker’in yer aldığı heyet, 2010’da Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Süleyman Alkan’ın ailesini ziyaret etti. Heyet, köy sakinleri ve çocuklar tarafından ‘Barış istiyoruz’ sloganlarıyla karşılandı. Burada şehit ailesiyle görüşen heyet, ailenin ve köy sakinlerinin sıkıntılarını ve süreçle ilgili görüşlerini dinleyerek not aldı. Şehit Süleyman Alkan’ın kardeşi İshak Akan, süreçten umutlu olduklarını belirterek, “Bu dava artık bitsin. Hepimiz insanız, bırakın da insan gibi yaşayalım. Biz çok acı çektik, artık kimse çekmesin. Bizim çektiğimiz acıları çekmeyenler anlayamaz” dedi.
Köyün ileri gelenleri de süreci oldukça olumlu bulduklarını belirterek, kalıcı barış için diğer muhalefet partilerinin de sürece destek vermeleri gerektiğini söylediler. Heyet üyeleri, talepleri ve düşünceleri gerekli mercilere ulaştıracaklarını ve sürecin iyi gitmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirttiler. Temasları sonrası köyden ayrılan heyetin Van’a gitmek üzere Yüksekova’dan ayrılacakları bildirildi.