BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

İşte Türk'ün en büyük korkusu

Araştırmaya göre en çok kansere yakalanmaktan korkuyoruz. Kalp, şeker ve tansiyon endişesi taşıyoruz. AIDS'e yakalanma riski de tedirgin ediyor

Abone ol

ERGO Sigorta tarafından yaptırılan Türkiye'de sağlık ve sağlık sigortası algısına yönelik araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.

Ipsos KMG tarafından Ocak-Şubat aylarında 12 ilde 25 yaş üstündeki 1008 kişiyle yüz yüze ekran-resmi-2012-05-01,-10.50.40-am.20120501105918.pngyapılan görüşmelerde bireysel ve toplumsal sağlık anlayışından, doktor ve hastanelere yönelik anlayışa, sağlık politikalarından sağlık sigortalarına kadar bir dizi soru yöneltildi.

araştırma  korkulu rüyamızın kanser olduğunu ortaya koydu. Kanserin endişe kaynağı olmasının en önemli nedeni tedavisinin zor olması ve ekonomik yük getirmesi.

Kanserden sonra en çok endişe veren diğer hastalıklarsa sırasıyla; kalp, şeker, tansiyon, AIDS, böbrek yetmezliği ve felç.

'HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK'

"Sağlık hepimizin en duyarlı, en hassas olduğu nokta" diyen ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Sedef Korkmaz "Hep deriz ya her şeyin başı sağlık diye. İşte bu noktadan hareketle, toplum olarak sağlığımızı ne derece önemsiyor, iyi bir yaşam sürebilmek için yapılması gerekenlerin ne kadarını yapıyoruz bir kez daha öğrenmek istedik" dedi.

'DOKTORA GİTME ALIŞKANLIĞI YOK'

Korkmaz, araştırma sonuçlarına bakıldığında kadın ve erkeğin sağlığa bakış açısının son derece farklı olduğunun görüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

ekran-resmi-2012-05-01,-10.49.07-am.png

"Kadın tamamen beslenme odaklı düşünüyor. 'İyi beslenirsek vücudumuza iyi bakarsak iyi sağlığın şartlarını yerine getirmiş oluyoruz' diye düşünüyor. Sağlık dendiğinde erkeğin aklına sadece stres geliyor. Erkekler stresten ne kadar arınırlarsa kendilerini o kadar sağlıklı hissediyorlar. Hem erkekler hem de kadınlar ekran-resmi-2012-05-01,-10.52.40-am.pngkendi sağlıkları için tavsiyeler alıyorlar, araştırıyorlar, ama doktora gitme alışkanlığı ve check-up alışkanlığı hâlâ çok az"

'KADIN VE ERKEK FARKLI BAKIYOR'

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Sedef Korkmaz, sağlık dendiğinde "Kadınlar daha çok beslenme odaklı düşünüyor. 'İyi beslenirsem sağlığım iyi olur' diye düşünüyor. Erkeklerin aklına ise sağlık dendiğinde sadece stres geliyor" dedi.