BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  SAĞLIK

İşte Türklerin cinsel haritası

Avrupa Birliği'nin katkısıyla yapılan araştırmalar Türklerin cinsel haritasını çıkardı. İşte sonuçlar.

Abone ol

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) tarafından gerçekleştirilen "Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması", Türk halkının cinselliğe yaklaşımıyla ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Avrupa Birliği'nin sağladığı finansmanla 20 ilde 16 yaş üstü 1537 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmaya göre, her üç kişiden biri yaşamının herhangi bir döneminde en az bir cinsel sağlık sorunu yaşıyor. "Bekâret kadının namusunun simgesidir" diyenlerin oranının yüzde 75 olarak saptandığı araştırmada, "Kadının bekâreti ancak evlilikle bozulmalıdır" diyenlerin oranı da yüzde 78'leri buluyor.

Sonuçları dün Swissotel'de açıklanan araştırmaya göre, özellikle kadınların en önemli bilgi edinim yolu eşleri. Evli kadınların yarısından çoğu (yüzde 53) ilk bilgi kaynağı olarak eşini gösterdi. Araştırmada erkeklerin cinsel sorunlarını sıklıkla ergenlik ve 20'li yaşlarda, kadınların ise emzirme-gebelik ve evliliğin ilk dönemlerinde yaşadığı belirlendi.


Bekâr kadınların yüzde 64'ü bâkire

Araştırmaya göre Türk halkının belirgin cinsel özellikleri şöyle:

Cinsellik hâlâ kulaktan dolma bilgilerle öğreniliyor.
Bekâr kadınların yüzde 64'ü cinsel ilişkiye girmediğini ifade ediyor.
Toplumun yüzde 24'ü herhangi bir korunma yöntemi kullanmıyor.
Türk halkı bekâreti ve tekeşliliği önemsiyor.
Namus adına işlenen cinayetleri halkın yüzde 60'ı onaylamıyor ama "Namus, töre iddiasıyla işlenen cinayetler ülkemizin gelenek ve görenekleri çerçevesinde anlaşılabilir kabul edilebilir bir konudur" sorusuna, araştırmaya katılanların yüzde 10'u "Kesinlikle katılıyorum", yüzde 9'u ise "Biraz katılıyorum" yanıtını verdi. Yüzde 21'i de 'Ne katılıyorum, ne katılmıyorum' dedi. Türk halkı cinsel konularda toplumu bilgisiz, kendini bilgili görüyor.

Kaynak:www.milliyet.com.tr