BIST 10.276
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.413,38
HABER /  DÜNYA

İşte Suriyeli muhaliflerin kampı

İHA, Suriyeli muhaliflerin kampına girdi. Derme çatma silahlarla Esad'ın ordusuna kafa tutan muhalifler, acil yardım bekliyorlar.

Abone ol

İç karışıklığın yaşandığı Suriye'de, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ordusuyla çarpışan muhaliflerden oluşan Özgür Suriye Ordusu, ölene kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı.  

VAAT DEĞİL DESTEK BEKLİYORLAR

Arap Birliğinin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın hazırladığı planı kabul ettiğini açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı yalancılıkla suçlayan silahlı muhalifler, yarın İstanbul'da 74 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek Suriye'nin Dostları Toplantısı için, "Vaat değil, destek bekliyoruz" yorumunda bulundu.

İLETİŞİM TELSİZLERLE SAĞLANIYOR

Suriye'nin güneyinde bulunan Tel Rifat bölgesini ele geçiren muhalifler, ellerindeki sınırlı sayıda silahla halkın güvenliğini sağlıyor. İHA'nın sınır ötesinde görüntülediği silahlı muhalifler, güvenliğini kendilerinin sağladığı bölgede duvarları silahlarla donatılmış evlerde hazırlıklarını yaparak direnişlerini sürdürüyor. Ele geçirdikleri bölgelerde kendi aralarındaki iletişimi telsizlerle sağlayan muhalifler, gelen bilgiler doğrultusunda harekete geçerek Esad'ın askerleriyle savaşıyor.

SİLAHLAR ESKİ

Özgür Suriye Ordusu'nun bölgedeki sorumlu komutanı Ebu Omar, muhaliflerin Halep'in güneyini ele geçirdiğini söyledi. Omar, başlattıkları direnişte tek eksiklerinin mermi olduğuna dikkat çekerek, "Kullandığımız mermiler çok eski. 15 veya 20 mermi sıktıktan sonra silahları tamire götürüyoruz. Roketatarların mermilerini kendimiz imal ediyoruz. Biz de silah çok fakat mermi az. Askerler bu tarafa geldiğinde harekete geçip karşılık veriyoruz" dedi.
Esad'ın askerlerinin acımasızca saldırdığına dikkat çeken Ebu Omer, "Onlar bize saldırırken sivilleri de hedef alıp öldürüyorlar. Tankları, uçakları helikopterleri, önünde hiçbir insan yokmuş gibi saldırıyor. Evleri yakıp yıkıyor, çocukları ve kadınları öldürüyorlar. Saldırdıklarında gözleri hiçbir şey görmüyor" diye konuştu. 

HÜRRİYET İSTİYORUZ

Muhaliflerin lideri konumundaki Ebu Omar, dünyanın hiçbir yerinden bekledikleri yönde destek görmediklerine dikkat çekti. Omar, "Halk hürriyetini istedi diye devlet kendi halkını öldürmeye başladı. Eşyaları yakıp evleri yıktılar, hatta beşikteki bebekleri öldürmeye başladılar. Bunların hepsi halk özgürlüğünü istediği için yaşandı. Biz halkın güvenliği için buradayız. Onları korumak için kendimizi sorumlu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

İLAÇ LAZIM AMA ÖNCE SİLAH LAZIM

Yarın İstanbul'da 74 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek Suriye'nin Dostları Toplantısı'nı değerlendiren Omar, "Bütün dünyadan destek bekliyoruz. Biz vaat istemiyoruz. 1 yıldır vaat dinledik, henüz bir şey olmadı. Sadece konuşuyorlar. Biz uçaklar ve helikopterlerle vurdukları zaman onlara karşılık veremiyoruz. Bu silahlarla uçak ve helikopterleri düşüremiyoruz. İlaçlara ihtiyacımız var. Sivil ve asker yaralılarımız için ilaç lazım ama önce silah lazım. Esad askerleri bizim halka kurşun sıkmasın. Bütün halk muhaliflerden yana. Dünyada hiçbir ülke halkına böyle eziyet etmedi" şeklinde konuştu.

Ebu Omar, Arap Birliğinin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın hazırladığı planı kabul ettiğini açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı yalancılıkla suçlayarak, "Esad yalancı biridir. Ateş hattında bulunan Esad askerlerinin 20 bini öldürüldü ve gömüldü. Muhalif ve sivillerden yani bizden 50 binden fazla kişi şehit oldu" dedi.

BİZ ÖLÜRSEK SİVİLLERİ DE ÖLDÜRÜRLER

4 yıldır İngiltere'de yaşadığını ve Esad'ın halka zulüm yapmasıyla birlikte destek için Suriye'ye döndüğünü belirten silahlı muhaliflerden Ebu Abdo ise, "Mermi ve silah eksiğimiz var. Uçak ve helikopterleri vuracak silahımız yok. İdamımız isteniyor. Biz söz vermişiz; ölürüz de Esad askerini buraya sokmayız. Biz ölürsek, yok edilirsek çocuklarımız ve kadınlarımız da öldürülecek. Her yeri yakıp yıkmaya devam edecekler. Allah'ın izniyle ölene kadar burada bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.