BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

İşte MİT-PKK görüşmesini sızdıran devlet

MİT-PKK kaydını kimin sızdırdığına dair tartışmalar sürerken, Taraf gazetesi Emre Uslu, ilginç bir iddia geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Türkiye MİT-PKK-İmralı arasında yapılan pazarlıkların gizli ses kayıtlarını konuşuyor. Herkesin aklında ise bu ses kaydının kim ya da kimler tarafından servis edildiği sorusu var.

Bu sorunun yanıtını bugünkü köşesinde irdeleyen Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun ortaya koyduğu tespit çok tartışılacak.

Neden mi?

Çünkü Emre Uslu, gözlerin ilk anda çevrildiği İsrail'i işaret etti.
Uslu'nun iddiasına göre İsrail'in kaseti sızdırmasındaki zamanlama da yerinde...
Erdoğan'ın Arap Baharı turuna çıktığı dönemde sızdırıldı skandal ses kaydı...

Peki düne kadar, İsrail'in Türkiye içindeki operasyonlarına inanmayan Taraf yazarı, sızdırılan MİT-PKK kaydının İsrail kaynaklı olduğuna nasıl inandı?

Emre Uslu, inancını pekiştiren o gelişmeleri değerlendirdi köşesinde;

(...) Örneğin Başbakan Erdoğan İsrail'i kastederek "Malûm çevrelerin geçmişte de Hakan Bey'i hedef aldığı biliniyor. Sızma nasıl olmuş onu araştırıyoruz. Ama hatası da olsa Hakan Bey'i harcamayız. Bu sızdıranların içindeki art niyeti ortaya koydu kimseye bir şey kazandırmaz" açıklamasını yaptı.

Başbakan'ın "Sızdıranların art niyetini ortaya koydu" cümlesi bana seçimlerden önce sızdırma bilgisinin değişik çevrelere fısıldanması sonrasında varılan anlaşmanın "art niyetli bir şekilde" boşa çıkarıldığını anlatıyor gibi geldi. Başbakan her ne kadar "Sızdırma nasıl olmuş, bunu bilmiyoruz" dese de sızdırmanın kim tarafından yapıldığına ilişkin bir fikrinin olduğu anlaşılıyor.

Bu operasyonun arkasında İsrail'in olduğuna inanmamın ikinci nedeni elbette zamanlama. Unutmamalı ki bu kayıtlar İsrail'in Ankara Büyükelçisi Türkiye'yi terk ettikten bir hafta sonra, Erdoğan'ın Ortadoğu gezisi ile aynı anda ve PKK'ya yönelik operasyonlarla eş zamanlı internete düştü.

AK PARTİ SEÇİMLERDE CİDDİ HASAR GÖRECEKTİ

Elimdeki bilgilerden hareketle çıkardığım sonuç şu: İsrail İstihbarat Servisinin Türkiye içinde irtibatlı olduğu bazı karanlık odalar kendi stratejik hedefleri için o görüşme kayıtlarının seçimlerden önce sızdırılmasını, böylece AKP'nin seçimlerde ciddi hasar göreceğini hesaplamıştı.

Muhtemelen en önemli operasyon elemanları OdaTv soruşturması kapsamında tutuklanınca ektili bir rövanş için o kayıtların seçimlerden önce sızdırılmasını istediler. Bir ihtimal bu çevreleri gözleyen Türk istihbarat birimleri de durumdan haberdar oldu.

Ancak İsrail hem böylesi bir kasetin sızmasıyla AKP'den kurtulabileceğini düşünmediğinden –bu kayıttan sonra AKP iyi niyeti nedeniyle Kürt oylarının çoğunu alırdı, BDP aldığı oyların birçoğunu kaybederdi–, hem de İsrail'in kendi çıkarı açısından daha elverişli bir zaman kollayıp kayıtları bir pazarlık aracı olarak kullanmak istemesinden dolayı bu kayıtları içimizdeki İsrail müttefiklerinin taleplerinin aksine seçimler öncesinde değil İsrail açısından kritik şu günlerde yayınlamıştır.