BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  GÜNCEL

Baba ocağına yine ateş düştü

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan Komando Er Muhammet Aygör'ün baba evinde yas var

Abone ol

Konya İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinden oğlunun şehit olduğu haberini alan 9 çocuk annesi Cemile Aygör (61), fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen anne Aygör'ün tedavi altına alındığı bildirildi.

Şehit askerin ağabeyi Ramazan Aygör (32), kardeşini davul ve zurnalarla askere gönderdiklerini belirterek, şimdi de şehit olduğu haberini aldıklarını söyledi.

''Şehitler ölmez vatan bölünmez. Vatan sağolsun'' diyen Aygör, ''Televizyonlardaki alt yazılarda Bingöl'deki çatışmada şehit olduğu yönündeki haberleri gördüğümüzde (acaba kimin ocağına ateş düştü) derken, bir süre sonra ateşin bizim ocağımıza düştüğünü öğrendik'' dedi.

Aldıkları acı haberin ardından şehitleri için bol bol dua edeceklerini dile getiren Aygör, kardeşi ile 2-3 gün önce telefonla görüştüğünü anlatarak, ''Tüm yakınlarıyla son görüşmelerinde helallik istemiş'' diye konuştu.

Amca Bayram Aygör ise bir şehit yakını olarak çok onurlu ve gururlu olduklarını vurgulayarak, ''Yeğenimle en son görüştüğümde benden de helallik ve dua istemişti. Kendi oğlum da uzmanlık sınavını kazandı. Oğlum çok istiyor, bir aksilik olmazsa 1 ay sonra göreve başlayacak'' şeklinde konuştu.

Şehit Muhammet Aygör'ün babası Mehmet Aygör'ün 9 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenilirken, acı haberin ardından baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit olan Piyade Er Muhammed Aygör için Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

8. Kolordu Komutanlığı Karargahı'nda düzenlenen törene şehit Aygör'ün Elazığ'da askerlik yapan kuzeni Mustafa Aydoğdu ile Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Vali Vekili Altuğ Çağlar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından Aygör'ün cenazesi toprağa verilmek üzere Elazığ Havaalanı'ndan askeri uçakla memleketi Konya'ya gönderildi.