BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan'ın konvoyunda talihsiz kaza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i karşılamaya giden konvoydaki otomobil motosikletle çarpıştı

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i karşılamak için kent merkezinden GAP Havaalanı'na hareket eden konvoyda bulunan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in kardeşinin kullandığı otomobil karşı yönden gelen motosikletle çarpıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsünün yardımına Vali ve Emniyet Müdürü ile protokol üyeleri koştu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ambulansın gecikmesine Vali Celalettin Güvenç sinirlenirken, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise başında beklediği yaralı sürücüyü sedye ile taşıdı. Kaza, sabah saatlerinde Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi. Aralarında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın otomobillerinin de bulunduğu kalabalık konvoy, Şanlıurfa'ya gelecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i karşılamak üzere GAP Havaalanı'nda hareket etti. Konvoyda bulunan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in kardeşi Bedir Eğilmez yönetimindeki 63 AV 864 plakalı otomobil, GAP Havaalanı yakınlarında karşı yönden gelen Abdulvahap Tavşan yönetimindeki 34 GT 3495 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan motosiklet sürücüsü Tavşan, yola savrularak yaralanırken, otomobilde de maddi hasar oluştu.

VALİ AMBULANS ÇAĞIRDI, EMNİYET MÜDÜRÜ SEDYE TAŞIDI

Meydana gelen kaza sonrası uzun araç konvoyu oluşan yolda yaralanan motosiklet sürücüsünün yardımına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar koştu. Durmuşlar eğilerek sürücü ile konuşup durumuyla ilgili bilgi alırken, Vali Güvenç ise talimat vererek biran önce ambulansın gelmesini isteyip, güvenlik güçlerinin ulaşım konusunda sağlık ekiplerine yardımcı olunmasını istedi. Bu sırada yaşanan gecikmeye sinirlenen Vali Güvenç, etrafındaki yetkililere talimat vererek ambulansın gelişinin hızlandırılmasını istedi. Kısa süre sonra olay yerine gelen ambulansta bulunan görevliler, yaralı sürücüye ilk müdahalesini burada yaptı. Yapılan müdahale sonrası sürücü Tavşan, sedyeye yerleştirildi ve aralarında Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın da bulunduğu protokol üyeleri tarafından ambulansa taşındı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen motosiklet sürücüsünün bacağında kırık olduğu öğrenildi.

Profesyonel motosiklet sürücüsü olan Tavşan'ın 3 arkadaşı ile birlikte Diyarbakır'dan Gaziantep'e düzenlenen motosiklet etkinliğine katılmaya gittikleri öğrenildi. Yaralı sürücünün hastaneye gönderilmesi ve yolun açılmasının ardından konvoy Bakan Çelik'i karşılamak üzere havaalanına hareket etti.