BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.467,57
HABER /  POLİTİKA

İşte grev sözcüsü Erdoğan

Erdoğan, 20 yıl önceki işçi eyleminde, "Bu mücadeleye destek vermek inancımız gereğidir" demiş şimdi ise...

Abone ol

20 sene önce işçilerin grevine katılıp, ‘bu mücadeleye destek vermek inancımız gereğidir’ diyen Erdoğan bugün aynı işçilerle ‘ayaklar-başlar polemiği" yaşıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayalım’ diyen sendikacılara karşı sarf ettiği, “Ayaklar başların işini yapmaya kalkarsa kıyamet kopar” şeklindeki sözleri büyük tepki uyandırmış, Sendika başkanları “Başbakan’ın bu sözünün cevabını 1 Mayıs’ta alanlarda vereceğiz” demişti.

İstanbul'da yayınlanan Kent Yaşam Gazetesi arşivinden çıkan bir fotoğraf ve haber; Başbakan Erdoğan’ın 1988 yılında işçi grevinde ‘grev gözcüsü önlüğü’ giydiğini ve ‘bu mücadeleye destek vermek inancımız gereğidir’ dediğini ortaya çıkardı.

20 YIL ÖNCE DESTEK VERİYORDU

20 yıl önce Refah Partisi İstanbul İl Başkanı görevindeyken; Basın-İş’e bağlı Darphane ve Damga Matbaası işyerinde grev yapan işçileri ziyaret eden Erdoğan, o zamanki konuşmasında “Ülkemizde işçiler, kira bile ödeyemeyecek zorluklar içinde. Böylesine haklı mücadelenin yanında olmak inancımız gereğidir” demişti.

Grevin 28. gününde işçileri ziyaret eden ve grev gözcüsü önlüğü giyen Erdoğan işçilerin anı defterini de imzalayarak, “Ülkemizde özellikle 1980 sonrası hükümetler işçi haklarına, insan onuruna yakışmayacak şekilde ilgisiz kalmaktadır. Alın teri kutsallığını yitirmiştir. Ülkemizde işçiler kira ücretlerini dahi ödeyemeyecek zorluklar içerisinde kıvranmaktadır. Bu zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı inancımızın bir gereği olarak bir görev telakki ederiz” açıklamasını yapmıştı.