BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.430,35
HABER /  POLİTİKA

Şener parti sinyalini verdi

Siyaseti bırakmış, kenara çekilmişti. Daha sonra yaptığı açıklamalar herkesi ikilemde bıraktı. Şener parti kuracak mı?

Abone ol

İNTERNETHABER

Star Ana Haberde Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Abdullatif Şener, parti kurabileceğinin sinyalini verdi. Siyaseti bırakıp üniversitede çalışmalarına devam eden Şener, eğer halk isterse yeni parti için ortam hazırlığı yapacağını söyledi.

İşte Şener'in açıklamaları;

"Sürekli olarak Türk siyasetinde bulunmayan bir şeye vurgu yapıyorum. Kutuplaşmaların olduğu, soğuk savaş dönemi tarzının siyasete hakim olduğu ortamda amaç sistemin sorunlara çözüm üretme yeteneğini ortadan kaldırmaktadır.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, toplumsal kültürün değişmesi lazım, toplumsal kültürün değişmesi için siyasetin de değişmesi lazım. Bende bu değişikliğe vurgu yapıyorum. Şuanda her hangi bir organizasyon içerisinde değilim. Sadece Türkiye'nin neye ihtiyacı olduğunu hatırlaymaya çalışıyorum.

PARTİLERİ HALK KURAR

Partileri bazı siyasi aktörler kurmaz partileri halk kurar ve halk desteğiyle var olurlar ayakta kalır, güçlenirler. Bir partiye ihtiyaç olup olmadığına da halk karar verecek. Eğer toplumsal talep gelirse halk isterse bu görevden kesinlikle kaçmam.