BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.387,56
HABER /  GÜNCEL

İşte dünyanın en hızlı hayvanı

Saatte 320 km. hızla uçan bir kuşun fotoğrafı nasıl çekilir? Üstelik yuvası 80 metrelik bir yapının tepesindeyse? İşte o hikaye;

Abone ol

Alaca doğan dünyanın en hızlı hayvanı olarak biliniyor. Ortalama ömürleri 7 ila 15 yıl arasında.

Çöllerden şehirlere çok geniş bir alanda yaşayabiliyorlar. Büyük bir kısmı şehirlerdeki yüksek binaların tepesinde yaşamayı tercih ediyor. Bu sayede güvercinlerle beslenebiliyorlar
.

Yuvalarını ya yüksek bir dağın tepesindeki bir oyuğa ya da büyük bir binanın çatısına yapıyorlar. Hem anne hem de baba alaca doğan yuvada bekliyor. Bir ayın sonunda yumurtadan çıkan yavrular 42 gün sonra uçmaya başlıyor.

Mart ve mayıs ayları içinde yavrulayan alaca doğanlar her yıl aynı noktayı yuva için seçiyorlar. Tehlike altındaki kuşlar listesi içindeki alaca doğanların yaşamlarını en çok kimyasal ilaçlar tehdit ediyor.

Geslin, dünyanın en hızlı hayvanının resmini çekme hikayesini şöyle anlatıyor:

"1999 yılında bir çift alaca doğan dünyanın en çok ziyaret edilen anıtlarından birinin tepesine yuva yapmıştı. Alaca doğanlar yuva olarak kendilerine Gaudi'nin Barselona'daki Sagrada Familia Katedrali'nin tepesini seçmişlerdi.

Dünyadaki en hızlı kuşun resmini çekmek hiç de kolay bir iş değil. Üstelik bu kuşun yuvası 80 metre yükseklikte ise... Sagrada Familia'yaya en yakın bina ise 100 metre mesafede. Durum böyle olunca yakınlarda bir binaya çıkıp fotoğraf çekmek de imkansız hale geliyor.

Katedral yönetiminden özel bir izin alma şansım oldu. Böylece günde bir saat için katedralin üzerine çıkabiliyordum. Ama sadece bir saat.

Geri kalan zamanlarda katedrale yakın olan her apartmanın kapısını çaldım. En sonunda yaşlı bir hanım bana çatısına çıkma izni verdi. Yuva bulunduğum noktadan çok uzaktaydı. Ama şansım yaver gitti ve kuşlar yuvanın etrafında uçtuğunda çekim yapma imkanım oldu."

İŞTE DÜNYANIN EN HIZLI HAYVANININ UÇARKENKİ FOTOĞRAFI;

[PAGE]