BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.454,52
HABER /  POLİTİKA

İşte DTPnin kapatılma nedeni

Başsavcı Yalçınkaya iddianamesinde çok iddialı sözlere yer verdi. İşte suçlamalar

Abone ol

Yargıtay Başsavcısı DTP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açtı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın iddianamesinde DTP’nin Apo’nun talimatıyla kurulduğu ve ülkenin bölünmez bütünlüğü aleyhine çalıştığı savunuluyor. 8’i milletvekili 221 DTP’li hakkında 5 yıl siyaset yasağı isteniyor.

Başsavcının iddanamesinde en dikkat edici madde "DTP kapatılmazsa iç çatışma çıkar" maddesi. Başsavcı bu savı nedeniyle "ihtar, hazine yardımının kesilmesi" gibi yaptırımları uygulamadan direk DTP'nin kapatılması gerektiğini savunuyor. Başsavcı, DTP'yi amacından uzaklaştırmak için kesinlikle kapatmanın gerektiğini vurguluyor.

İşte Yargıtay Başsavcısı’nın iddianamesinde DTP’ye yönelttiği 141 suçlamadan bazıları:

DTP KAPATILMAZSA İÇ ÇATIŞMA ÇIKAR

“Hazine yardımının kesilmesi, ihtar” gibi ara yaptırımların kullanılmasına ise şu sözlerle karşı çıkıldı: “Temelli kapatma yaptırımı zorunlu, meşru ve orantılıdır. Aksi düşünce toplumdaki kin ve düşmanlığın çok daha fazla beslenerek iç çatışmayı dahi yaratabilecek düzeye gelmesini sağlayacaktır. DTP’nin terörü ve terör örgütünün ülke bütünlüğüne yönelik amaçlarını açıkça desteklemek suretiyle etnik kökenli iç çatışma yaratmaya çalışması dikkate alındığında davalı siyasi partiyi amacından uzaklaştıracak ve sosyal yönden de gereksinim duyulan tek ve zorunlu yöntem, sadece ve sadece kapatma yaptırımıdır. Toplumu apaçık karşılaştığı bu tehlikeden başka türlü korumanın olanağı kalmamış, zorunluluk hali gerçekleşmiştir.”

BELEDİYE BAŞKANLARINI PKK ATIYOR

İddianade DTP’li belediye başkanlarının PKK tarafından atanmaları konusunda kuşkuya yer kalmadığı belirtiliyor ve şöyle deniyor: “Aynı kadrolar tarafından kurulan HEP, ÖZDEP, DEP, HADEP, DEHAP ve DTP’nin aynı akıbete uğramaları rastlantı değildir.

Bu partilerin tamamının PKK ile bağlantılı faaliyet gösterdikleri toplumda inkar edilemeyen bir gerçekliktir. DTP kendisini terör örgütü savunmanlığına özgülemiştir.”

BAŞARILI TERÖRİSTİ VEKİL YAPIYORLAR

Parti mensuplarının eylemleri, şiddet eylemlerinde görev almaya, partililerin örgüt kamplarına gidip, toplantılara katılmasına, buralarda eğitim aldıktan sonra ülkeye dönüp faaliyette bulunmaya, hatta gösterdikleri liyakat gözetilerek milletvekili olmaya dönüşmüştür.

APO’NUN DOĞUM GÜNÜ KUTLANIYOR

Terörist başının doğum günleri DTP binalarında parti yöneticilerinin organizasyonunda kutlanmakta, öldürülen teröristler anısına anma toplantıları düzenlenmektedir.

GENEL AF TALEBİ

Abdullah Öcalan’ı himaye edip, genel af çıkarılmaması halinde ülkede yine silahlı eylemlerin olacağı şeklideki tehditvari söylem üzerine dayandırdıkları siyasal faaliyetleri hukuka uygun değildir.

TERÖRE TERÖR DİYEMEYEN TERÖRİSTTİR

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya iddianamede büyük harflerle şunları yazdı: “ Teröre terör diyemeyen bir mantık ya teröristtir ya da kendisini görevlendiren örgütten ölesiye korkandır.”