BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.446,63
HABER /  DÜNYA

Türk gencine sır infaz

"Sen burada mı oturuyorsun" dediler ve silahı ateşlediler.

Abone ol

İngiltere’nin başkenti Londra’da Etem Çelebi’nin yanına gelen maskeli saldırganlar, “Sen burada mı oturuyorsun?” diye sorduktan sonra 17 yaşındaki genci vurarak öldürdü...

İngiliz televizyonunda yayınlanan X Factor adlı müzik yetenek yarışmasında birinci olan Leona Lewis’in çocukluk arkadaşı Etem Çelebi, kendisine adres sormak bahanesiyle yanaşan kişilerce kurşunlanarak öldürüldü.

Başkent Londra’da, Türklerin yoğunlukta olduğu Stoke Newington bölgesinde geçen çarşamba günü akşam saatlerinde gerçekleşen olay şöyle gelişti:

Arkadaşlarıyla kaldırımda otururken bir sosyal tesise yapacağı iş başvuru formunu dolduran Etem Çelebi’ye yanaşan iki kişi, “Sen burada mı oturuyorsun?” diye sorduktan sonra belinden çıkardığı silahla ateş etmeye başladı.

İLK MÜDAHALEYİ BABASI YAPTI

Silahlı saldırganlar, bir arabanın arkasına sığınan Türk gencini, köşede sıkıştırarak kurşun yağmuruna tuttu. Etem’i kanlar içerisinde bırakan saldırganlar kaçarken, yüz metre ötede oğullarının vurulduğunu gören anne Hayriye ve baba Kemal Çelebi, çığlıklar atarak yardım istedi. Etem’e ilk suni teneffüsü Baba Kemal Çelebi yaptı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen ambulans görevlileri, son nefesini vermekte olan genci kurtarmak için seferber oldu. Hastaneye kaldırılan Çelebi, burada yapılan ve bir saat süren tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AMBULANS GEÇ Mİ GELDİ?

X-Factor yarışmasını kazandıktan sonra ülkenin en ünlü genç kızı olan Leona, olaydan sonra gazetecilere, “Çok iyi bir insandı. Hala şokunu yaşıyorum. Kim böyle bir şey yapabilir ki. Hiç kimseyle kavga etmezdi” diye konuştu. Ailesi, Etem’in bir havuzda cankurtaranlık yaptığını, bu işle ilgili formları doldurmak için sosyal tesise gittiğini söyledi. Etem’in arkadaşları ve çevredekiler, sağlık görevlilerinin olay yerine geç geldiği için Etem’in öldüğünü iddia etti. Ancak görevliler, ambulansın çağrıldıktan 7 dakika sonra olay yerine gittiğini açıkladı. Etem, Londra’da bu yıl bir saldırı sonucu yaşamını yitiren 23’üncü genç oldu.

TAKIMININ YILDIZIYDI

Ryman Premier Ligi’ndeki Leyton Futbol Kulübü’nde oynayan Etem Çelebi, takımın en iyi oyuncularındandı. Etem’in ölümü gazetelere manşet oldu.