BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Kandili derhal boşalt

Barzani, PKK'ya 'Kandil'i boşalt' dedi. Bu çağrıya ne cevap verildi?

Abone ol

Bölgesel Kürt yönetimi, PKK'ya çağrı yaparak ilk harekâtta bombalanacak hedefler arasında bulunan Kandil'i boşaltmasını istedi. Milliyette yer alan habere göre bildiride 'ilk hedefin Kandil olacağını, ABD'nin de Türkiye'yle ortak harekâta katılarak Kandil'i bombalayabileceğini' bildirdi.

PKK Kandil'i boşaltmaya karşı

PKK ise Kandil'i boşaltmaları halinde bölgeye İran'ın desteklediği El Kaide'nin Kürt kolu 'Ensar Es Sunne' adlı radikal dini örgütün yerleşebileceğini belirterek, bu isteğin "doğru bir düşünce" olmadığını iletti.

TSK ve PKK'ya karşı önlem

Kürt yönetimi, bir yandan PKK'ya karşı, bir yandan da TSK'nın olası operasyonuna karşı önlemler alıyor. TSK'nın bölgenin iç kesimlerine yerleşebileceğinden endişe duyan Kürt yönetimi, sınıra yakın bölgelerde savunma hattı oluşturdu. Önemli noktalara uçaksavar, değişik çapta top, katyuşa roketleri ile havan topları yerleştirildi.

ABD uçakları arttı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, "ABD ile anlık istihbarat başladı" açıklamasından sonra, Kuzey Irak sınırında keşif yapan ABD uçaklarının sayısı da arttı. Uçakların PKK kampları üzerinde uçması dikkat çekti.

Sınırda heyecanlı saatler

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında yoğun askeri hareketlilik yaşanırken, 12 tankın sınırın sıfır noktasında manevra yapması heyecan yarattı. Peşmergeler, geçiş güzergahında barikat oluşturdu, ancak yapılan görüşmelerin ardından tanklar mevzilerine geri çekildi. Sınırdaki sıcak saatler Kürdistan Demokrat Partisi'nin yayın organı Kürdistan TV ile Zaho'dan yerel yayın yapan Delal TV'de duyuruldu. Tankların sınır noktasındaki görüntülerine de yer verildi.