BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte Dicle'de bulunan bombalar

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) öğrencilerin çantasında bulunan el yapımı patlayıcılarla ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, barış sürecini engellemek, sekteye uğratmak ve üniversite öğrencilerini kullanarak, eylem ve provokatif amaçlı olarak DÜ’ye değerlendirilen 5 adet el yapımı patlayıcı maddenin ele geçirildiği bildirildi.

ekran-resmi-2013-04-16,-12.22.00.png

ZANLILARIN ÜZERİNDE BUNLAR BULUNDU

Olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı belirtilen yazılı açıklamada, "8 Nisan 2013 günü Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyeleri ile Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği’ne (DÜÖ-DER) bağlı öğrenciler arasında sözlü, taşlı, sopalı olaylar çıkmış, başlayan bu olaylar 9-10 Nisan günlerinde devam etmiştir. Dicle Üniversitesi’nde 15 Nisan tarihine kadar eğitime 3 gün ara verilmiştir. Yaşanan olaylarda 2 öğrenci bıçakla yaralanmış, toplamda 61 öğrenci gözaltına alınırken, 8 öğrenci sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklanmıştır. Dicle Üniversitesi tarafından eğitim ve öğretime verilen aranın hitamı olan 15 Nisan 2013 tarihinde aynı müessif olayların tekrar yaşanmaması maksadıyla üniversite yönetiminin talebi doğrultusunda gerekli emniyet tedbirleri alınmış, üniversite içerisinde yapılan kontroller artırılmıştır.

Bu doğrultuda alınan istihbari bilgiler ve güvenlik görevlilerinin dikkati sayesinde, 4 şahıs şüphe üzerine Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde güvenlik güçleri tarafından bindikleri otobüsün durdurulması neticesinde yakalanmışlardır. Şahısların üzerinde yapılan kontrollerde, 2 adet çanta içerisinde 5 adet el yapımı, parça ve basınç tesirli bomba olduğu tespit edilmiştir.

2 KİŞİ DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞ

Yakalanan şahıslarla ilgili yapılan incelemede, 4 şahsın Dicle Üniversitesi öğrencisi oldukları, iki şahsın daha önce de 10 Aralık 2012 tarihinde KCK/PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, eğitim ve öğretim hakkını engellemek amacıyla ders boşaltmak suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandıkları ve 1 Nisan 2013 tarihinde tahliye oldukları anlaşılmıştır. Yakalanan 4 şahıs ilgili adli birimlerin talimatları doğrultusunda haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmışlardır. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir" denildi.