BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte depresyona iyi gelen doğal çözüm

Bahçeyle uğraşmak depresyonu önlüyor ruh halini geliştiriyor huzur veriyor...

Abone ol

Eğer üzerinizde hafif bir mutsuzluk belirtisi varsa içki şişesine uzanmanıza gerek yok, küreği alıp bahçedeki çiçekleri belleyebilirsiniz.

Tabii bahçeniz varsa. Yapılan bir araştırmada bahçeyle uğraşmanın insanın ruhunu canlandırdığı belirtildi. İngiltere'de Gardener' World (Bahçıvanlar Dünyası) dergisinin yaptığı araştırmaya göre bahçıvanların yüzde 90'ından fazlası ruh halinin iyileştiğini düşünüyor. Ayrıca bahçıvanlarda mutsuzluk ve depresyona bağlı emareler daha az görülüyor.

1500 yetişkin üzerinde yapılan araştırmada bahçıvan olanların hayattan memnuniyet oranı yüzde 80 iken bahçıvan olmayanlarda bu yüzde 67 olarak belirlendi. Gardener's World'ün editörü Lucy Hall "Uzun süre bunu şüpheyle karşıladık ama araştırmamız bahçıvanların kesinlikle mutlu olduğunu söylüyor" dedi.

İngiltere'de yüzde 52 ile bilgisayarda oyun ve kumar hobi olarak ilk sırada yer alıyor. Onu yürümek ve bisiklete binmekle bahçede uğraşmak yüzde 42 ile izliyor. Yürüyenlerin yüzde 78'i bunun yaşama hoşnutluk kattığını söylerken yüzde 75'i balık tutumak olarak belirtti.

Essex Üniversitesi'nden Jules Pretty yeşil ile uğraşmanın kişinin sağlığına işyi geldiğinin bilimsel olarak ispat edildiğini söyledi. Bahçe ile uğraşmanın hem ruhsal hem de fiziksek sağlığa faydalı olduğu vurgulandı.