BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Bülent Arınç'ın derbi yorumu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumartesi akşamı Fenerbahçe Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili olarak, "Galatasaray'ın başarısını hazmedemeyen kişilerce ortalık meydan savaşına dönmüştür'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 6,5 saat sürdü.

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumartesi akşamı Fenerbahçe Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili olarak, "Galatasaray'ın başarısını hazmedemeyen kişilerce ortalık meydan savaşına dönmüştür. Galatasaray'ın saatlerce orada mahsur kalıp, karanlıkta kupa almaya mahkum edilmesi sporda şiddete yönelik kanunun önemi bir kez daha anlaşıldı. Benzer görüntüleri Çaykur Rize Spor - Akhisar Belediye Spor maçında da gördük" diye konuştu.

Arınç, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a gönderdiği kutlama mesajında ise, Spor Toto Süper Ligi 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Futbol Takımı'nın çok büyük bir sportif başarıya daha imza attığını bildirdi.

Bu başarıda, başkanından taraftarına, futbolcusundan teknik kadrosuna kadar herkesin büyük çabası olduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

''Bu güzide kulübümüzün şampiyonluğundan dolayı sizi ve şahsınızda teknik heyeti, futbolcularınızı ve tüm Galatasaray camiasını içtenlikle kutlarım.

Şampiyonluğunuzun ülkemize ve futbol dünyamıza hayırlı olmasını gönülden dilerim.''