BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İşte BMW 2 serisi!

Alman otomobil devi BMW'nin yeni coupe ve cabriolet modeli 2 serisi görücüye çıktı.

Abone ol

BMW’nin yeni seri değişiminde coupe ve cabrio araçların modellerini normal serilerden ayırmasının sonuçlarında meydana çıktı 2 Serisi.

Alman otomobil devi BMW, 2003'te 6 Serisi'ni dirilttikten sonra portföyüne iki yeni çift sayı katmaya hazırlanıyor. Markanın kompakt sınıftaki hatchback temsilcisi 1 Serisi'nin yeni nesil coupe ve cabrio versiyonlarını 2 Serisi altında toplayacak olan BMW'nin yeni kompakt coupesi katalog çekimlerinde sobelendi. Güncel 1 Serisi Coupe, yüzünü birinci nesil 1 Serisi Hatchback'ten alırken, 2 Serisi'yle birlikte bu yapıya veda ediliyor. 2 Serisi Coupe, aynı platformu paylaştığı güncel 1 Serisi Hatchback'ten daha farklı bir yüz taşırken, ince ve kıvrımlı farlar, kompakt coupeye hem daha agresif hem de daha değerli bir hava katmış.

Teknik detayları henüz belli olmayan 2 Serisi'nde yükselen omuz çizgisi ve daha kaslı hale karoserle birlikte 1 Serisi Coupe'ye göre daha heybetli bir otomobille karşılaşacağımız tahmin etmek zor değil. Tasarımına ve karoser oranlarına bakıldığında sanki 1 Serisi Coupe'den çok E 92 kodlu 3 Serisi Coupe'nin halefiymiş izlenimi veren 2 Serisi'nde güncel 1 Serisi'nden tanıdığımız aşırı beslemeli üniteler görev yapacak.

bmw-2-serisi-1.jpg

1 Coupe döneminde düşük hacimli bir motor seçeneği sunamadığı için Türkiye'de niş bir model olarak kalan BMW'nin kompakt coupesinin 2 Serisi dönemiyle birlikte 136 HP ve 170 HP güçlerindeki 1.6 lt'lik benzinli ünitelerle caddelerde çok daha fazla görülebileceğini tahmin etmek hiç de zor değil. 6 ileri manuel ve 8 kademeli otomatik şanzımanların görev yapacağı 2 Serisi'nde tıpkı güncel 1 Serisi'nde olduğu gibi 2.0 ve 3.0 lt'lik motor seçeneklerinde 4 tekerlekten çekiş opsiyonu da sunulacak.