BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  GÜNCEL

İşte bir cinayetin ürküten anatomisi!

Eskişehir'deki Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili iddianame tamamlandı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili iddianame mahkemeye gönderildi. Korkmaz ailesinin avukatlığını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte 13 avukat üstlenirken iddianamede görgü tanıklarının ifadeleri tüyler ürpertti!

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen iddianame Eskişehir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, 15 gün içerisinde iddianameyi kabul edip etmeyeceğine karar verecek.

KORMAZ AİLESİNE 13 AVUKAT

İddianamede Korkmaz ailesinin avukatlığını aralarında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da bulunduğu Ankara, Eskişehir ve Hatay barolarına kayıtlı 13 avukat üstlendi. Sanıkların ise şuan için 2 avukatının olduğu kaydedildi. 

Maktül Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’de düzenlenen kamuoyunda ’Gezi Parkı Eylemleri’ olarak bilinen eylemlere arkadaşı Turhan Gürler ile katıldığının belirtildiği iddianamede ’maktülün Yunus Emre Caddesi üzerinde polisin yaptığı müdahaleden kaçarak Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokağa girdiği, burada bir grubun tekmeli-sopalı saldırısına uğradığı, kafasına, sırtına, omzuna ve bacaklarına sopa ve tekmelerle vurularak darp edildiği ve yaralandığı’ belirtildi.
 
KORKMAZ İFADESİNDE SALDIRIYI ANLATMIŞ
 
İddianamede Ali İsmail Korkmaz’ın 3 Haziran günü saat 19.25’de ifade vermek için Odunpazarı Polis Merkezi Amirliği’ne gittiği, burada avukatının yanında ifade verdiği anlatılarak ifadesinde şunları söylediği belirtildi:

’03.06.2013 günü saat 02.00 sıralarında eski otogar arkasından evime gittiğim sırada 5-6 kişilik bir grup önüme geçerek, ellerindeki sopalarla saldırdı. Kafama, sırtıma, omzuma ve bacaklarıma vurdular. Yere düştüm. Saldıran grup yere düşünce bırakıp kaçtı, tam hatırlayamıyorum. Can havliyle kaçıp evime gitmeye çalışırken Özbesin isimli marketin önünde ev arkadaşım Fırat Köse ile karşılaştım. Kuzenim Okan’a haber verdi. Ben Fırat Ahmet Turan Mavi Hastaneye gittik. Gerekli tedavi yapıldı. Beyin tomografisi çekilemediği için Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne yönlendirdiler. Kolumu bandaja aldılar. Beyin tomografimi çektiler. Dün konuşma zorluğu yaşamıyordum. Ama bugün hatırlama zorluğu çekiyorum. Bir dişim bu olay nedeniyle sallanıyor. Başım ağrıyor. Konuşma zorluğu çekiyorum, bana kimlerin neden vurduğunu bilmiyorum, sivil kıyafetliydiler. Şikayetçiyim.’
 
"POLİS KAFASINA 3 KEZ TEKME ATMIŞ"
 
İddianamede fırın sahibi İsmail Koyuncu ve akrabaları Muhammet Vatansever, Ramazan Koyuncu’nun saat 23.57.45’de kaydedilen görüntülerde, şahısların koşarak gelen bir kişiyi engellemeye çalıştıkları, Ali İsmail Korkmaz’ın duvara sıfır noktasına gelince takılan çelme ile yere düştüğü kaydedildi. İddianamaye göre Korkmaz, yere düştükten sonra küfürler savuran kişiler tarafından önce darp edildi, ardından da tutuklu terörle mücadele polisi Mevlüt Soldoğan tarafından baş kısmına bir kaç kez tekme atıldı.

TANIKLARIN İFADELERİ ÜRPERTTİ

Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan'ın hazırladığı iddianamede yer alan tanık ifadeleri ise tüyler ürpertti. Tanıklar ifadelerinde, göstericilere sivil giyimli polislerin coplarla diğer kişilerin ise budaklı sopalar ve beyzbol sopalarıyla saldırdıkları iddia etti. Buna göre İsmaili yakalayan şahıslar ellerindeki sopa ve coplarla darp etti, ardından da sivil giyimli bir kişinin oturur vaziyetteki İsmail'in suratına tekme attı. Aldığı darbeyle yere yığılan İsmail, düşürek kafasını kaldırıma çarptı. Yine iddianameye göre olaya karışanlar "iyi stres attık" diye söylenirken yeniden ayağa kalkan İsmail'e bu kez aynı şahıslar bu kez de tekmelerle kafasına vurmaya başladı. 
 
"BU SOKAĞIN CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKANI BENİM"

Tanıklardan Serkan Kırbaş ise ifadesinde daha önce tutuklanıp 19 gün cezaevinde kaldıktan sonra Harman Fırın’ın güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasıyla serbest bırakılan otobüs şoförü Serkan Kavak’ın, linde odun ile gelerek ilk etapta Harman Ekmek Fırının sahibi olan kişi ile muhatap olduğunu, Serkan Kavak’ın, ’bu sokağın Cumhurbaşkanı benim bu sokağın Başbakanı benim. Benim küçücük mahsum bebeğim biber gazından etkilendi ve şu an hastanede’ diye bağırdığını iddia etti. 
 
KİMLER YARGILANIYOR?

Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianamede Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırın sahibi İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar’ın (20) yanısına ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban Gökpunar (36), Hüseyin Engin (43) ve Yalçın Akbulut’un (36)yargılanmaları talep edildi.