BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,63
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Kadıköy'de göstericilere polis müdahalesi

Hatay'da polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto için Kadıköy, Ankara ve İzmir'de gösteriler düzenlendi. Polis, Kadıköy'de AKP ilçe binasına yürümek isteyen gruba biber gazıyla müdahale etti.

Abone ol

Hatay’ın Antakya ilçesinde, polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek isteyen kalabalıklar Çarşamba gecesi de sokaklarda.

Hatay Armutlu, İstanbul Kadıköy, İzmir ve Ankara Dikmen ile Tuzluçayır’daki gösterilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

İstanbul Kadıköy’deki boğa heykeli civarında toplanan binlerce kişi AKP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binaya doğru yürüyüşe geçince, polis grubu tazyikli su ve biber gazıyla püskürttü.

Bianet internet sitesine göre, eylemcilere önce ‘taş veya molotofkokteyli atılmaması halinde müdahale edilmeyeceği’ anonsunu yapan polis kısa bir süre sonra eylemin yasadışı olduğunu belirtip kalabalığa dağılmaları uyarısında bulundu ve bu anonstan kısa bir süre sonra müdahale başladı.

Kadıköy Belediyesi civarında konuşlanan polisin tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalesi üzerine geri çekilen gruptakiler, Altıyol’a bağlanan Bahariye Caddesi’ne kurdukları barikatları ateşe verdi.

Revir kuruldu

Hasanpaşa üzerinden takviye polis güçleri Altıyol’da toplanırken, Beşiktaş ve Ümraniye gibi ilçelerden göstericiler de Kadıköy’e doğru harekete geçti.

Göstericiler, Bahariye Caddesi üzerindeki Süreyya Operası’nda revir kurdu.

Ankara'da gösteriler gece geç saatlere kadar sürdü.

Başından yaralanan bir göstericinin hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

CHP yönetimindeki Kadıköy Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından, zor durumda olan kişilerin irtibat kurması için telefon numaraları veriliyor.

Hatay’da Pazartesi günü düzenlenen gösteride Ahmet Atakan adlı göstericinin üzerine Salı günü Taksim’de düzenlenen gösteriden vapurla dönen kalabalık bir grup Çarşamba sabah saatlerine kadar Kadıköy merkezdeki semtlerde polisle çatışmıştı.

Ankara, İzmir ve Hatay da sokaklarda

İstanbul’da Beşiktaş merkeziyle Gazi ve Nurtepe mahallelerinde, Ankara’da Tuzluçayır’da ve Dikmen’de, Antakya’daki Armutlu semtlerinde de gösterilere müdahale eden polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto için Çarşamba akşamı İzmir, Ankara ve Hatay’da da gösteriler düzenleyen kalabalıklar ve polis arasında çıkan çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü.

DHA, İzmir’de de Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndan yürüyüşe geçen yaklaşık 2 bin kişilik bir grubun, eylemlerini Basmane Meydanı’ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde sürdürmek istemeleri üzerine polisin TOMA ve biber gazıyla protestoculara müdahale ettiğini duyurdu.

“Her yer Taksim, her yer direniş”, “Ahmet’in katili AKP”, “Ahmet’in katili AKP’nin polisi” sloganlarıyla Cumhuriyet Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyen bir grubun AKP Konak İlçe Başkanlığı’na ulaşmasını engellemek isteyen polis, Basmane Meydanı girişine TOMA araçlarıyla barikat kurdu.