BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İşte Amerikanın B planı

Ak Parti'ye kapatılma davası ABD'nin isteğiyle mi oldu? Peki şimdi sırada ne var? ABD ne yapacak?

Abone ol

Şamil Tayyar yine derin bir şahısın kendine aktardıklarını yazmış. O şahsa göre 2009'a kadar darbe olacak. ABD ile bu konuda uzlaşmaya varıldı bile... Peki ABD hangi koşulda darbe yapacak?

Tayyar daha önce bu konuda ‘ABD’nin darbe mi?’ başlıklı yazısında "ABD, yeni süreçte Türkiye ile el sıkışamazsa AK Parti’nin tasfiyesini öngören ‘B’ planına yönelebilir. Bunun için en uygun araç, askeri darbedir. Çünkü, sandık yoluyla bunun mümkün olmadığını gördüler...’ dediğini hatırlatıyor.

KAPATMA DAVASI DA BİR DARBE

Bugün gelinen noktayı da şöyle özetliyor: ABD Türkiye ile el sıkışamadı. Ak Parti'ye kapatma davası açıldı. "Bu Prof. Dr. Levent Köker’e göre bir darbe. Çünkü  ‘İktidar partileri (DP ve AP) sadece darbeyle kapatıldı. Şimdi iktidar partisine kapatma davası açılıyor.’

Tayyar'a göre ABD Eğer Ak Parti'yi gözden çıkarmışsa yerine yenisini koymak durumunda. CHP ve MHP olamayacağınana göre "İşte o zamanı, asla aklınıza getirmeyin." diyerek darbeyi işaret ediyor.

ERGENEKON DA ABD'NİN İŞİNE YARADI

Ve yazısına şöyle devam ediyor:

"Eskisine göre şimdi eli daha güçlü. Bir de arkasına çaktırmadan Ergenekon’u aldı. Ergenekon’un hedefleri ile ABD’nin beklentileri ilk kez hayati bir noktada örtüştü.

Nasıl PKK’yı Türkiye’ye karşı bir enstrüman olarak kullanıyorsa aynı şekilde Ergenekonu da kullanmaya başladı.

İçerideki gelişmeleri, uluslar arası gelişmelerden bağımsız değerlendirmemiz mümkün değildir.

Eğer iktidar partisi, içte ve dışarıda kendi üzerine oynanan bu oyunu fark etmeyip parlamentoda çıkaracağı birkaç kanunla durumu kurtaracağını sanıyorsa yanılıyor.

Çözümü, ABD ile uzlaşmakta görüyorsa o da ayrı bir yol. Belki dava bir anda buharlaşabilir! Onun da muhasebesi çok iyi yapılmalıdır.

Hülasa, komplo büyük Ergenekon küçük."