BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

4 milyon sayfa derin delil

Ergenekon örgütü için tam 4 milyon sayfa delil toplanmış. Tepesindeki isimler de belirlenmiş. Onlar da bakın kaç kişi;

Abone ol

Ergenekon’un çatısının her biri kendi alanında karar verme yetkisine sahip 104 kişilik bir ekipten oluştuğu belirlendi. Dört milyon sayfalık döküman, 50 kişilik uzman ekip tarafından inceleniyor

Ergekon terör örgütü soruşturmasında sona yaklaşılırken, savcılık ‘Ergenekon’ örgütünün çatısını kurmayı başardı.

Buna göre örgüt içerisinde değişik alanlarda sorumluluk yetkisine sahip 104 kişi var.

Bu kişiler kendi alanlarında karar verme yetkisine sahip. Soruşturma kapsamında ele geçirilen deliller 24 saat aralıksız kamera kontrolünde oluşturulan özel bir komisyonla inceleniyor.

4 MİLYON SAYFA DELİL

Yaklaşık 4 milyon sayfadan oluşan suç delilleri, oluşturulan 50 kişilik uzman bir komisyon tarafından incelenerek tasnif ediliyor.
Komisyon, örgütün mali kaynaklarının belirlenmesi için Maliye Bakanlığı kara para takip birimi MASAK’tan, üniversite uzantıları için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan ve Narkotik Şube Müdürlüğü’nden gönderilen uzmanlardan oluşuyor.

3 MİLYON SAYFASI TELEFON DİNLEME

Delil odasında tutulan yaklaşık 4 milyon sayfalık dokümanların sadece 3 milyon sayfasının Ergenekon örgütü üyelerinin kendi aralarında yaptığı telefon konuşma kayıtlarından oluştuğu öğrenildi. Bu kayıtlarda çok önemli telefon görüşmelerinin kayda girdiği öğrenildi. Savcılık bu suçlamaların ve delillerin hepsini iddianameye koymaya hazırlanıyor.

YÖNETİM KADROSU DEŞİFRE OLDU

Yapılan çalışmalarda, Ergenekon terör örgütünün kendi alanında karar verme yetkisine sahip 104 kişiden oluştuğu belirlendi. Bu 104 kişiden her birisinin kendi alanlarında karar verme ve harekete geçme yetkisine sahip olduğu ifade edildi. Bu bilgiler ışığında yeni gözaltıların olabileceği ifade edildi.

87 GÖZALTI, 44 TUTUKLAMA

Ümraniye bombaları ve Ergenekon terör örgütüne yönelik yaklaşık 9 aydır yürütülen soruşturma kapsamında yürütülen operasyonlarda bugüne kadar 87 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine konuldu. Ümraniye’de bir gecekonduda 12 Haziran 2007’de yapılan aramada 27 el bombası ele geçirilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada ilk gözaltılar 16 - 19 Haziran 2007 tarihleri arasında yapıldı.

Kaynak: Star