BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  GÜNCEL

İşte adliyedeki isimler!

Adliyede sıcak saatler yaşanıyor. Sinan Aygün'ün de aralarında bulunduğu 8 kişinin ardından Şener Eruygur da adliyede.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün,  Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da bulunduğu isimler adliyeye sevkedildi. Öte yandan dün serbest bırakılan Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'ye yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN İSİMLER

Adliyeye getirilen şüphelilerden adları belirlenenler; Sinan Aygün, Mustafa Balbay, Kemal Aydın, Erol Mütercimler, Birol Başaran, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Durmuş Ali Özoğlu ile Neriman Aydın, İlker Güven, Türkiye Gençlik Birliği Kurucu Başkanı Adnan Türkan... Diğer 2 şüphelinin adları ise henüz açıklanlanmadı.

MAHKEMEYE SEVK EDİLEN İSİMLER

Adliyede sorgusu biten 9 isim "tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün ile Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve akademisyen Erol Mütercimler, Albay Hasan Atilla Uğur ve ADD Kadıköy Şube Başkanı Birol Başaran'ın  de yer alıyor.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Öte yandan, dün serbest bırakılan Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Muhammet Murat Avar ve Hamza Demir'e, haklarında dava açılana ya da takipsizlik kararı verilene kadar yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

TOLON VE GÜRBÜZ HALA EMNİYETTE

Hurşit Tolon ve Osman Gürbüz'ün şu saat itibariyle hala Emniyet'te bulunuyor. Osman Gürbüz'ün, Emniyet'te ''susma hakkını'' kullandığı öğrenildi.Gürbüz'ün avukatı Eren Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin susma hakkını kullanarak, ifade vermediğini kaydetti.

Osman Gürbüz'ün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.