BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,07
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan okkalı yanıt

Erdoğan, Baykal'ın damarına bastı. "Sen Ergenekon avukatı mısın?" deyince bakın Baykal'dan nasıl bir yanıt aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER


Ergenekon ateşi siyasileri de gerdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon çıkışlarına kızdığı CHP lideri Deniz Baykal'a "Sen onların avukta mısın?" diye sordu. Baykal'dan canlı yayında geldi.

NTV'de konuşan Baykal, Erdoğan'ın bu sözüne şu karşılığı verdi; 
"Başbakan eğer bu davanın savcısı gibi hareket ediyorsa bende bunların avukatıyım!"

İşte Baykal'ın konuşmasından satırbaşları;

- Bu üslup bizim üslubumuz değil. Bu demode bir üslup, hakaret etmeye, hatta küfür etmeye yönelik bir üslup. Bu konuda söylenebilecek bir şey yok! Biz kimseye hareket etmiyoruz, benim işim bu değil.

- Bakınız iki önemli dava süreci var. Bu süreçler arasında değiş tokuş yapma gayreti var.

- Bir emekli askerin söylediklerine bakın lütfen. Dün, Sarızeybek açıklama yapıyor. Nasıl bir iş bu!

- Bakın Sinan Aygün'e. Bakıyorsunuz çalışma odasından silah çıkıyor. Bir an için düşünün bu silahı kim koydu? Bunu bilmiyoruz... Üzerinde parmak izi yok, kimse silahla ilgili birşey bilmiyor. Bu karakolda herşey tespit ediliyor. Sonra baskın düzenleniyor ve Aygün'ün odası didik didik aranıyor. Şimdi soruyorum, bu silah o an bulunsaydı ne olacaktı?

- Son iki günde ortaya çıkan bir durum var. 12 Temmuz'da galiba bomba bulunmuş sonra imha edilmiş. Böyle birşey olur mu? En önemli delil yok ediliyor.

-Sinan Aygün'ün yok kasasından şu çıktı. Sanane ne? Seni ne ilgilendirir adamın parası, zengin bir adam. Şimdi bakın olayın gidişini çok işi görelim. Söymediklerimin hepsi doğrudur. Bomba dediler, bombayı imha ettiler.

- Son olarak dün söylenenler. Temmuz'un 7'sinde şunlar olacakmış. Bunlar deli saçması şeyler. Bunlar Türk halkını ne sanıyorlar! Siyaset, adaleti çok tehlikeli bir oyuna itiyor. Malesef çok kötü şeyler oluyor. Bunlar çocuk mu kandırıyor? Bunların hepsi palavra, hemde büyük palavra!

-Toplumda ülkenin kaderiyle ilgilenen pekçok kimse suspus olmuş kenara çekilmiş onları göreve davet ediyorum. Başbakan kalkıp iddianame iki gün sonra gelecek diyor. Sen nereden biliyorsun kardeşim?  Sonra bana kalkıp sen Ergenekoncuların avukatı mısın diyorsun. Bakın ben size söylüyorum. Başbakan eğer bu davanın savcısı gibi hareket ediyorsa bende bunların avukatıyım!

-Ülkede bunlar araya girecek resmi bir yer bırakmadılar. Biz cumhurbaşkanı seçim sürecinde söyledik. Cumhurbaşkanını battal etmişssiniz, Anayasa Mahkemesi'nde sorun olan bir partinin üç çekirdeğinden birini cumhurbaşkanı yapmışsınız. Bunlar yakışıyor mu? Şimdi Türkiye, cumhurbaşkanını arıyor. Emekli askerlere, emekli cumhurbaşkanlarına bakıyorlar. Böyle mi olur yahu!