BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.431,60
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'dan kalkacak THY'nin 2 uçağına bomba ihbarı

İnternet Haber özel içerik
İnternet Haber özel içerik

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul'dan Almanya'ya sefer yapacak iki uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçaklarda yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

Abone ol

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul'dan Almanya'ya sefere hazırlanan 2 uçağına yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı.

Alınan bilgiye göre; THY'nin İstanbul Havalimanı'ndan Münih ve Stuttgart'a sefer hazırlığı yapan 2 yolcu uçağına bomba ihbarında bulunuldu. İhbarın ardından polis alarm durumuna geçti. Her iki uçağın yolcuları uçaktan indirilip terminale alındı. Yolcular ve bagajları tekrar güvenlik aramasından geçirildi. İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri uçaklarda detaylı arama yaptı. Aramalarda bomba uzmanı köpekler de yer aldı. Yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı ve ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Üstün, "İcrası planlanan TK1635 İstanbul-Münih ve TK1705 İstanbul-Stuttgart seferlerimizin öncesinde bomba ihbarı yapılmıştır. Emniyet ekiplerinin kontrolleri sonucu ihbarların asılsız olduğu anlaşılmıştır. Seferlerimiz atanan yeni uçaklar ile gerçekleştirilecektir" ifadelerini paylaştı.