BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'dan Bosna'ya pedal çevirecekler!

UKİDER Başkanı Barış Tapancı, Balkan ülkelerini kapsayan bisiklet turu projelerini anlattı.

Abone ol

Uluslararası Kalkınma ve İstihdam Derneği (UKİDER) tarafından organize edilen İKİ ÜLKE TEK SOFRA- BİSİKLETLE BALKAN TURU Programı 1 Temmuz’da İstanbul’da start alacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ortak projesi kapsamında 6 profesyonel bisiklet sporcusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden start alacaklar. 1 Temmuz’da yapılacak olan uğurlama törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’da katılacak. Balkan ülkelerini kapsayan güzergah da 10 gün pedal çevirecek olan bisikletçiler, 11 Temmuz’da Srebrenitza Katliamı’nın yıldönümü anmalarında final yapacak, şehitleri anma törenine katılacaklar.

Uluslararası Kalkınma ve İstihdam Derneği UKİDER tarafından gerçekleştirilecek projeye ilişkin bilgi veren Dernek Başkanı Barış Tapancı, Projenin adının “İKİ ÜLKE TEK SOFRA” olduğunu belirtirken, “Projenin bu yıl üçüncüsü gerçekleştiriyor. Aslında projenin adı Bisikletle Balkanlara Yolculuk. Ancak bu yıl Derneğimiz tarafından gerçekleştirilen bu projeye Türkiye ile Bosna-Herkes arasında zaten var olan kültürel ve tarihsel dostluğu, yeni gönül köprüleri kurarak pekiştirmek istedik” dedi.

İstanbul’dan yola çıkacak profesyonel 6 bisikletçinin 10 günlük zorlu bir Balkan Parkuru sonrası Bosna-Hersek’e ulaşacaklarını ve Srebrenitza şehidlerini anma töreninde orada bulunacaklarını belirten UKİDER Başkanı Barış Tapancı projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“ Bosna-Hersek ve diğer Balkan ülkelerinin bizler için gerek tarihi manada, gerek kültürel manada gerekse din kardeşliği manasında çok büyük önemi vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlatılan ve halen de yoğun bir şekilde devam ettirilen Bosna-Hersek dostluk diyalogları çerçevesinde yeni gönül köprüleri kurmak niyetiyle başlatacağımız projede bisikletçilerimiz 10 gün süresince 1500 km pedal çevirecekler.

Konaklamalar kamp şeklinde ve halkın içinde olacak. Pedalın değdiği her alan, bütün güzergah ve kamplar ile halk ile paylaşılacak olan programların tamamı kayıt altına alınarak Gönül Köprüsü Belgeseli de hazırlanacak.

Bisikletçilerimiz Srebrenitza’daki anma törenlerinin ardından Gorazde’de düzenlenecek olan “İKİ ÜLKE TEK SOFRA” iftarında Bosna-Hersekli kardeşlerimizle bir araya gelecekler.

Amacımız Ramazan ayı ikliminde Boşnak kardeşlerimizin ellerinden tutmak, ümmetin birliğinin sıcak mesajlarını vermek, oluşacak enerjinin tarihsel, kültürel ve iman kardeşliğimizin pekişmesine vesile kılmaktır”.

UKİDER Başkanı Barış Tapancı, projeyle ilgili olarak ayrıca bisikletçilerin yol boyunca kardeş ülke çocuklarına balon, şekerleme vb küçük hediyeler dağıtacağını, bu konuda pek çok firmanın sponsorluk teklifleri bulunduğunu da sözlerine ekledi.