BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.439,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da yollar göle döndü

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle kent yaşamı durdu.

Abone ol

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İstanbul'da aralıklı olarak etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle özellikle Ümraniye'de 3, Beykoz Çubuklu'da 1, Beyoğlu ve Sarıyer İstinye'de de 4 noktada su baskını ihbarı yapıldı.

Ev ve iş yerlerindeki sular, itfaiye ile İSKİ ekiplerinin çalışmasıyla tahliye edildi.

Bu arada, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde saat 16.30'a kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, olası su baskını ve yıldırım olayına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. 

Küçükçekmece göl oldu 

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış Küçükçekmece Meydanı'nı su altında bıraktı. Vatandaşlar ve araçlar, göle dönen yollarda ilerlemekte zorlandı. İstanbul sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışa teslim oldu. Aralıklarla etkili olan sağanak yağış yolları su altında bıraktı. Küçükçekmece Meydanı da yağışla birlikte adeta göle döndü. Su altında kalan yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Meydandaki bir kahvehaneye ulaşmaya çalışan bir vatandaş ise paçalarını sıvayıp, suya daldı. Esnaflar da meydanda bulunan işyerlerini yağmur suyundan korumak için çeşitli önlemler aldı.

Yolda mahsur kaldı

Bir vatandaş da su birikintileri nedeniyle yol ortasında mahsur kaldı.
İşyeri sahipleri duruma tepki gösterirken, bir esnaf da, her yağmur sonrası benzer görüntüler yaşandığını belirterek, çözüm bulunmasını istedi.