BIST 10.159
DOLAR 32,12
EURO 35,08
ALTIN 2.469,81
HABER /  GÜNCEL

Duvardaki su sızıntısı hayat kurtardı

Muğla'da belediyeye ait su borusunun patlaması nedeniyle yaşanan toprak kayması sonucu bir ev yıkılarak kullanılamaz hale geldi.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Karamehmet Mahallesi Tütüncüler Sokak'ta belediyeye ait su borusunun patlaması sonucu toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının yaşandığı bölgede bulunan bir ev yıkılarak kullanılamaz hale geldi.

Yıkılan evde kiracı olarak oturan Esma Çakır, AA muhabirine, eşiyle birlikte halk oylaması nedeniyle oylarını kullanmak üzere evden çıktıklarını anlatarak, ''Oyumuzu kullandıktan sonra ben eve geldim, eşim ise kahvehaneye gitti. Evde yemek hazırlarken duvardaki su sızıntısını fark ettim. Sızıntının nedenini ev sahibinin oğluna sormak üzere dışarı çıktığım anda ev birden yıkılmaya başladı. Ardından büyük gürültüyle çöktü. Ölümden kıl payı kurtuldum. Yıkılan evin içinden sadece çamaşır makinesi ve buzdolabını kurtarabildik'' dedi.

Olay sırasında kahvehanede arkadaşlarıyla oturduğunu anlatan Hüseyin Çakır ise evlerinin yıkıldığını öğrendiğinde ilk olarak eşini sorduğunu söyledi. Çakır, ''Evimizdeki her şey kullanılamaz hale geldi. Yetkililerin bize yardım etmesini bekliyoruz. Belediye görevlileri eşyalarımızı alarak bizi başka eve yerleştirdiler'' diye konuştu.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise olayın su borusunun patlaması sonucu meydana geldiğini doğrulayarak, ''Patlayan su borusu zamanında fark edilmediği için bu olay yaşandı. Evi yıkılan ailenin mağdur olmaması için gerekenler yapılacak. Aileye ayrıca gıda ve malzeme yardımında da bulunacağız'' dedi.

Bu arada polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek inceleme yaptı.