BIST 10.288
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.457,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den sandık güvenliği uyarısı!

Referandum oylaması hızla sürerken, 'Hayır' cephesindeki MHP Lideri başkentte oyunu kullandı ve şu açıklamaları yaptı...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkentte oyunu kullandı. Bahçeli, bu oylamanın 2011 ve sonrası için Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesinde bir dönüm noktası niteliği taşıyacağını ifade etti. 

Bahçeli'ye oy kullanırken  Genel Sekreter Cihan Paçacı eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bahçeli, "Bu halk oylaması, özellikle 2011 yılında siyasi gelişmelerin izini de ortaya koymuş olacaktır. O bakımdan önemli bir halk oylaması sürecini yaşıyoruz" görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, Türkiye’nin tüm sorunlarının, anayasada ifadesini bulan demokratik kurumlar aracılığıyla çözülebileceğini belirtti.

BAHÇELİ 'HAYIR'DAN UMUTLU

"Sonuca ilişkin bir tahmininiz var mı?" sorusuna Bahçeli, "Hayır" karşılığını verirken, sandık güvenliğine ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Sandıkların sayım aşamasına geldiği zaman milletimizde bir endişe ve kaygı, geçmiş dönemlerde özellikle 2007 ve 2009 genel ve mali idareler seçimlerinde ortaya çıkan tartışmaların bir benzerinin devam edeceği şeklindedir.

O bakımdan parti görevlilerinin, sandık kurullarının değerli görevlilerinin çok dikkatli olmalarını, Yüksek Seçim Kurulu’nun da sayım aşamasında hassasiyet göstermesini istiyoruz. İçişleri Bakanlığından da sandıklarda güvenli bir ortamın ortaya konulması için gayretlerini bekliyoruz."

İMZA ATMAYI UNUTTU

Öte yandan Bahçeli, oyunu kullanmasının ardından kimlik bilgilerinin bulunduğu listeyi imzalamayı unuttu. Oradan ayrılmak için arabasına binen Bahçeli'yi, sandık görevlileri durdurdu. Görevlilerin uyarısının ardandan Bahçeli imzasını da attı