BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 3 kişi öldü çok sayıda yaralı var

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İstanbul Beykoz'da Kuzey Marmara Otoyolu Reşadiye Mevkii'nde yolcu otobüsü şarapole yuvarlandı. Henüz kazanın neden olduğu belirlenemezken, yolcu otobüsünde bulunan 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.

Abone ol

Kaza saat 08.30 sıralarında Beykoz Kuzey Marmara Otoyolu Reşadiye Mevkii'nde meydana geldi.

Tekirdağ'dan Antalya'ya gitmek üzere hareket eden ve içinde personel dahil 22 kişi bulunan şehirlerarası yolcu otobüsü, Dudullu'dan yolcu almak üzere ilerlediği sırada kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, otobüste sıkışan yolcuları tahliye etti. 

Kazada otobüs şoförü Erol Çevik(52) ile Cafer İzmirli(30), Uğur Gökner(29) hayatını kaybederken; araç muavini Sinan Dönmez, Funda Gökner, Altay Arıcı, Mustafa Nadir, Oğuzkaan Ceylan, Elif Ecrin Ak, Çiğdem Ak, Rıza Karataş, Yılmaz Güney Ceylan, Muhammet Ali, Ayşe Sevinç, Emirhan Er, Sevinç Özkan, Hüseyin Çömez, Oğuzhan Demir, Burcu Atmaca, Tuğçe Gebeş, Yusuf Gebeş ve Burcu B. yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Öte yandan Kuzey Marmara Otoyolu'na sevk edilen vinç ile otobüs kaldırılarak aracın altında yolcu olup olmadığı kontrol edildi.

Bölgeye gelen AFAD ekipleri de aramalara katıldı. Kuzey Marmara Otoyolu trafik ekipleri bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şaşmaz da bölgede inceleme yaptı. Hayatını kaybeden vatandaşlar hastane morguna kaldırılırken ekiplerin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

"Kemer olmasaydı ben de fırlamıştım"
Kuzey Çevre Otoyolu'nda yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği, 15 yolcunun ise yaralandığı kazayı anlatan yolcu Hüseyin Çömez, “Çok ani gelişti. Araç kontrolünü kaybetti, kara saplandık. Kemer sayesinde çıkabildim kazadan. Kemer olmasaydı ben fırlamıştım. Yolcuların çoğu fırladı” dedi.

Ümraniye Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye mevkiinde sabah saatlerinde yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu otobüs şoförü ve 2 kişi hayatını kaybetmiş, 15 yolcu yaralanmıştı. Yaralıların çevredeki hastanelerde tedavisi sürüyor. Otobüste yolcu olarak bulunan ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan 24 yaşındaki öğretmen Hüseyin Çömez, kazayı anlattı. Çömez, “Çok ani gelişti, çok net hatırlamıyorum. Araç kontrolünü kaybetti, kara saplandık” dedi.

Kazada ölenlerden ikisi öğretmen
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinden Antalya'ya giden yolcu otobüsünün İstanbul'un Beykoz ilçesinde sabah saatlerinde şarampole yuvarlandığı kazada hayatını kaybeden 2 kişinin, Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Saray ilçelerinde öğretmen olarak görev yaptıkları ortaya çıktı. Kazada hayatını kaybeden Cafer İzmirli'nin Çerkezköy ilçesi Şehit Erdem Uçar Ortaokulu bilim ve teknoloji öğretmeni, Uğur Göknel'in de Saray ilçesinin Büyükyoncalı 1 Kasım İlkokulu'nda görev yaptıkları belirtildi.