BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da yoğun yağış esir aldı

Meteoroloji uyarmıştı, yağışlar başladı. İstanbul Anadolu yakası ile Gebze'de yoğun yağışlar etkili oluyor.

Abone ol

İstanbul'un Anadolu yakasında özellikle Pendik, Kartal ve çevresi aniden fırtına ve sağanak yağışın etkisine girdi. Denizde bir çok küçük teknenin ipleri koptu, ipleri kopan tekneler sürüklendi. Kısa süreli dolu yağışı gözlendi.

Sıcak ve bunaltıcı bir gün geçirilen İstanbul'da saat 17:30 'da başlayan sağnak yağmur trafiğin yoğunlaşmasına, cadde ve sokakların sular altında kalmasına neden oldu.

Anadolu yakasında özellikle Pendik, Kartal ve çevresi aniden fırtına ve sağanak yağışın etkisine girdi. Denizde bir çok küçük teknenin ipleri koptu, ipleri kopan tekneler sürüklendi.

Gök gürültülü sağanak yağış, Zeytinburnu, Bakırköy Bağcılar gibi ilçelerde etkili oldu.

Hava aniden karardı bazı semtlerde dolu yağışı gözlendi. Devlet Meteoroloji Müdürlüğü'nden saat 17.30'da "kısa süreli acil" uyarı koduyla duyurulan tahminde, İstanbul boğazı ve çevresi Anadolu yakası, Koaceli'nin Gebze ve Dilovası ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği bildirildi.

YALOVA'DA FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Yalova'da, fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Bir anda başlayan dolu vatandaşları amansız yakalarken ardından devam eden sağanak yağışla sokaklar göle döndü. Öğle saatlerine kadar güneşin hakim olduğu Yalova'da, saat 16:00 sıralarında hava kapanmaya başladı. Ardından bir anda başlayan fındık büyüklüğünde dolu herkesi şaşkına çevirdi. Birçok insan kaldırımlarda mahsur kalırken bazı ağaçların dalları kırıldı.

Dolu yerini daha sonra sağanak yağışa bıraktı. Yağışın etkisi ile sokaklar göle dönerken vatandaşlar yolları kaplayan sulardan geçmekte zorlandı. Zemin katlarda oturan vatandaşlar evlerini su basmaması için tedbirler aldı.

Bu esnada Yalova Deniz Polisi de denizde mahsur kalan kayıklardaki vatandaşları kurtardı. Dolu ve sağanak yağış nedeniyle karayollarında herhangi bir kaza meydana gelmedi.