BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.424,56
HABER /  GÜNCEL

Şehitlere Bursa'da caneza namazı

Şemdinli'de şehit düşen 11 asker için Bursa Ulu Camii'nde öğle namazı sonrası şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün 11 askerin şehit edilmesine yönelik tepkiler sürüyor. Bursa Ulu Camii'nde öğle namazı sonrası şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye Kamu-Sen üyesi grup, öğle namazı sonrası Ulu Camii'nde şehitler için cenaze namazı kıldıktan sonra sloganlar eşliğinde Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüdü.

Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği'nin çağrısı üzerine Ulu Camii'nde vatandaşlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında bazı vatandaşlar, şehitlerin faturasının hükümete kesilmesini eleştirdi. Bunun üzerine kalabalık arasında açıklamalara tepki gelince kısa süreliğine gerginlik yaşandı. Devreye giren polis vatandaşları sakinleştirdi.

Türkoğlu açıklamasında, "Bu topraklara geldiğimiz günden bu yana başımızdan hiç eksik olmadı savaş. Şikâyetçi olmadık da savaştan. Türk için savaş düğün bayramdı. Lâkin artık savaşlar cephelerde değil, ordular arasında değil, askerler arasında mertçe, yiğitçe, erkekçe değil! Kahpece, kalleşçe pusularda artık savaş. Kırk yıldır yaşadığımız kardeş kavgası bu kalleşliğin, kahpeliğin kurduğu pusudur. Yine bu pusularda 12 vatan evladımızı daha şehit verdik. Ateş sadece; şehitlerimizin evine mahallesine şehrine düşmedi. Ateş milletin yüreğine düştü. Daha Şemdinli baskını ve çatışmalar devam ederken bir de Elazığ'dan gelen şehit haberi bölücü eli kanlı bebek katili PKK'nın nasıl bir cürete ulaştığını gösterdi. Hükümetin bölücülükle mücadelede sergilediği basiretsiz politika sayesinde, adeta terörizm ve bölücülük teşvik edilir hale geldi." dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüdü. Şehitlikte dua eden kalabalık olaysız şekilde dağıldı.