BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yürüttükleri çalışmada, Arnavutköy'de terör örgütünün illegal gençlik yapılanması olduğu ifade edilen Demokratik Yurtsever Gençlik adına faaliyet gösterdiği, yasa dışı gösteriler yaptığı, molotofkokteyli atma eylemlerini organize ettiği ve bu eylemlere katıldığı, terör örgütü adına silahlı faaliyet yürütecek kişileri temin ederek, bunları kırsal bölgelere aktardığı iddia edilen kişileri tespit ederek, takip başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, Arnavutköy'de 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, ''Şakir'' kod adlı B.M. ile N.Y. yakalandı.

Bu arada, Arnavutköy'de 4 aracın kundaklanması olayına karıştığı gerekçesiyle polis ekipleri tarafından gözaltıına alınan Z.D, ifadesi alınmak üzere İstanbul İl Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Z.D'nin evinin eklentisinde inşaat maksadıyla kullanılan kalaslar arasına gözlenmiş vaziyette, anahtar sistemi olmayan el yapımı bomba düzeneği ve pil soketine kablolar ile irtibatlı ateşleme düzeneği ele geçirildi ve olay yerinde bomba imha uzmanlarınca imha edildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, ''terör örgütüne üye olmak'', ''tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirilmesi'' ve ''genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması'' suçlarından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, yapılan istihbarat paylaşımı ve koordinasyon ile Van İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyonda da şüpheli Ü.Y. ve Van'da kuryelik yapan A.A. ile terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak maksadıyla Van'a giden 2 şüphelinin de yakalandığı belirtildi.