BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  GÜNCEL

İşte yetişmek isterken bacağı koptu

Amacı işine yetişmekti... Hareket halindeki trene binmek isterken raylara düştü... Sol ayağı ve sol bacağı koptu!..

Abone ol

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi’nde işe yetişmek için hareket halindeki trene binmek isteyen 25 yaşındaki İslam Aydoğan, yere düşünce sol ayağı ve sağ bacağı koptu.

Tren yoluna devam ederken, İslam Aydoğan’ın sağ bacağı yaklaşık 2 saat sonra 500 metre ileride tünelin içinde bulundu. Polis kopan bacağı hastaneye yetiştirmek için zamanla yarıştı. Aydoğan'ın kopan ayağı ve bacağı dokuların ve sinirlerin zarar görmesi nedeniyle dikilemedi.

Olay bu sabah meydana geldi. Kilimli Beldesi’nde annesi Ayşe ve babası Hüseyin Aydoğan ile birlikte yaşayan İslam Aydoğan, Çatalağzı Beldesi’nde çalıştığı elektrikçiye gitmek için Zonguldak’tan Karabük yönüne giden 21601 sefer sayılı yolcu treninin son vagonuna binmek istediği sırada yere düştü. Trenin yaklaşık 30 metre sürüklediği İslam Aydoğan’ın sol ayağı bileğinden ve sağ bacağı diz kapağından koptu. Olaydan habersiz olan makinistler yoluna devam ederken, yerde acı içerisinde kıvranan Aydoğan’ı bağırma sesleri üzerine tren istasyonunun çevresinde oturanlar durumu 112 Acil Servis’e ve polise bildirdi.

Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından İslam Aydoğan, kopan sol ayağı ile birlikte Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak hemen ameliyata alındı. Kopan sağ bacağı ise polis ve çevredekiler aramaya başladı. Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sırasında kopan bacak Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi tarafından olay yerinden 500 metre ileride 320 metre uzunluğundaki tünelin 200 metresinde kanal içinde bulundu. Polisler, kopan bacağı delillerin toplanmasında kullanılan kese kağıdına koyarak ameliyata yetiştirmek için zamanla yarıştı. Polisler, tren yolunu takip ederek önce arabaya kadar koştu sonra da hızlı bir biçimde hastaneye hareket etti. Polisler, kısa sürede hastaneye ulaşarak kopan bacağı görevlilere teslim etti. Hastanede hazır bekletilen ekip Aydoğan'ı ameliyata aldı.

BACAK VE AYAK YERİNE DİKİLEMEDİ

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. İlter Güvenç tarafından 4 saat süren ameliyat sonunda İslam Aydoğan’ın kopan sol ayağı ile sağ bacağı, parçalı kırık olması, dokuların ve sinirlerin zarar görmesi nedeniyle yerine dikilemediği öğrenildi. İslam Aydoğan hastanenin yoğun bakım ünitesine alındı.

Polis, Çatalağzı istasyonunda duran trendeki adları açıklanmayan iki makinisti ifalerini almak üzere karakola götürdü. Tren ise başka bir makinistle yola devam etti.

AZRAİL PEŞİNİ BIRAKMADI... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

İzmir’de inşaatı devam eden Üçyol-Üçkuyular metro hattına lojistik destek sağlamak için açılan yaklaşım tüneli girişindeki hava tankının patlaması sonucu ölen Raşit Topal’ın 14 yıl önce Zonguldak’ta çalıştığı maden ocağındaki grizu patlamasından yaralı olarak kurtulduğu ortaya çıktı. Topal’ın patlama ölen diğer işçi Ahmet Ertekin ile birlikte üç gün önce işe girdiği de öğrenildi.

Patlama önceki gün meydana gelmiş Raşit Topal (40) ile Ahmet Ertekin (29) olay yerinde yaşamlarını yitirirken, diğer işçiler Erkan Asal (23), Hakan Topal (25), Ökkeş Yıldız (24) ve Fatih Demirer (53) yaralanmıştı. İşe üç gün önce girdikleri öğrenilen Topal ile Ertekin’in yaşam hikâyeleri yürekleri dağladı.

İki çocuk babası Topal’ın 14 yıl önce, Zonguldak’ta özel bir firmaya ait maden ocağında çalışırken grizu patlaması sonucu göçük altında kaldığı, yaralı olarak kurtarılıp uzun süre tedavi gördüğü ortaya çıktı. Topal’ın son olarak İstanbul’daki bir tünelde çalıştığı, işi bitince de aynı patlamada yaralanan kuzeni Hakan Topal’ın isteğiyle İzmir’e gelip çalışmaya başladığı kaydedildi. Topal’ın ağabeyi Mevlüt Topal’ın da 1977’de Zonguldak’taki bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında öldüğü öğrenildi.

BORCUNU ÖDEYECEKTİ

Topal’ın, kendisiyle aynı adı taşıyan babası Raşit Topal’ın yaşadığı acı ise tarifsiz kaldı. Önce büyük oğlu Mevlüt, ardından Raşit’i kaybeden baba Raşit Topal, “İki oğlumu da patlamada kaybettim. Ben onlarsız nasıl yaşacağım. Acım tarifsiz. Allah kimseye böyle acı vermesin. Tek oğlum kaldı” diyerek ağıt yaktı. Raşit Topal’ın çocukları Beytullah ile Nurullah, birbirlerine sarılarak acılarını dindirmeye çalıştı. Beytullah Topal, “Sanki içine doğmuştu” dedi.

Patlamada ölen Ahmet Ertekin’in ise daha önce kuyumcuda çırak olarak çalıştığı ve yaklaşık 20-25 bin TL’lik banka borcu nedeniyle metro inşaatındaki işe girdiği dile getirildi. İzmir’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanan Ertekin, Gayrettepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hatalar zinciri patlatmış!

Patlamanın ardından gözaltına alınan, inşaatı yapan şirketin sorumlusu H.B., şantiye şefi S.E. ve proje müdürü G. O. serbest bırakılırken, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya, savcıya bilgi verdi. Özsakarya, “Şantiyede iş güvenliği açısından çok geniş bir hatalar zinciri var. Bu işyerinde iş güvenliği sorumlusu olsa bu tankı devreye bile almaz. İşçilerin de eğitimi yok. Patlayan hava tankı çok eski. Korozyona uğramış. Tabanda oluşan su çürümelere, metal yüzeyde kırılmalara neden olmuş. Eski, kötü tankı kullanmak patlamaya neden olmuş” dedi.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ DOKTORU ÖLDÜRDÜ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kontrolden çıkan TIR karşı şeride geçince, motosikletiyle Bursa’ya gelen Karacabey Devlet Hastanesi’nde diyaliz doktoru olarak görev yapan Dr. Hasan Demir’e (37) çarptı. TIR altında 50 metre sürüklenen Demir ile direksiyonda kalp krizi geçiren Semetey olay yerinde öldü. Semetey ve Demir’in cenazeleri kaza yerindeki incelemenin ardından morga kaldırıldı. Dr. Hasan Demir’in çevresinde motosiklet tutkusuyla tanındığı öğrenildi.

OTOSTOP HAYATINA MAL OLDU... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

BURSA’nın İnegöl İlçesi'nde meydana gelen ve 2’si çocuk 6 kişinin yaralandığı kazada yaşamını yitiren Emir Bakır’ın (48), kazadan kısa süre önce otomobile otostop yaparak bindiği ortaya çıktı.

Tahtaköprü Beldesi girişinde dün saat 19.45 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Özcan (28) yönetimindeki 43 HU 844 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Ali Osman Çiçek (28) yönetimindeki 10 UK 240 plakalı otomobile çarptı. Kazada 43 HU 844 plakalı otomobilde bulunan Emir Bakır yaşamını yitirdi.

Bakır’ın İnegöl’e gitmek için yoldan geçen Mehmet Özcan’ın otomobiline otostop yaparak bindiği öğrenildi. Aynı kazada sürücü Mehmet Özcan ile otomobilinde bulunan Fatih Bülent Taşkın (48) ile çocukları Berk (18), Can (8) ve Mert Taşkın (7) ile diğer otomobilin sürücüsü Ali Osman Çiçek hafif yaralandılar. Aralarında Mehmet Özcan’ın da bulunduğu yaralılar ambulanslara bindirilerek İnegöl Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Kazayla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.