BIST 10.166
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.467,56
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Suriye toplantısı

ABD Dışişleri Bakanı Clinton Suriye konusunda görüşmeler yapmak üzere İstanbul'da. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüşen Clinton'ın Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Clinton Suriye muhalefeti ile de görüştü.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Suriye'deki kriz konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gitti.

İstanbul'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüşen Clinton'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Amerikan Dışişleri Bakanı Suriyeli muhaliflerle de görüşmeler yaptı.

Clinton'ın temaslarında 'Beşar Esad sonrası dönem'e ilişkin hazırlıkların ele alınacağı kaydediliyor.

İstanbul'da bulunan BBC muhabiri Bethany Bell, görüşmelerin odağını dağınık haldeki Suriye muhalefetine yardımların koordinasyonun oluşturacağını belirtiyor.

Clinton'ın temasları sırasında Suriye'deki çatışmalardan kaçanlara yönelik yeni yardımlar konusunda da bir açıklama yapması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler'e göre son bir hafta içinde çoğu Halep'ten Türkiye'ye altı bin mülteci geçti.

BM rakamlarına göre Türkiye'de Suriye'den gelen 50,227 kayıtlı mülteci var.

Ürdün'de 45,869 Lübnan'da 36,841 Irak'ta da 13,730 mültecinin bulunduğu belirtiliyor.

'Rusya'dan silah sevkiyatı'

Bu arada, Anadolu Ajansı'na göre Özgür Suriye Ordusu'ndan Ebu Ubeyde adlı bir yetkili, Rus savaş gemilerinin Suriye'nin Tartus limanına tank ve silah sevkiyatı yaptığını söyledi.

Ubeydi görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, sabahın erken saatlerinde 3 Rus savaş gemisinden tank ve askeri mühimmat sevkiyatı yapıldığını ileri sürdü.

ITAR Tass ajansına göre Tartus limanına giriş yapan Rus donanmasına ait "Aleksander Otrakovskiy", "Georgiy Pobedonosets" ve "Kondopoga" adlı 3 gemide 450 deniz piyadesi, zırhlı personel taşıyıcıları ve BTR araçları bulunuyor.

Gemilerin bu gece Çanakkale ve İstanbul boğazlarını geçerek Karadeniz'deki Novorossisk limanına döneceği belirtiliyor.