BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,12
ALTIN 2.467,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan bomba İran-PJAK bilgisi

Türkiye-İran ilişkilerinde tansiyon yükseldi. 'Karayılan yakalandı' haberi ve PJAK savaşı Arınç'ın açıklamalarıyla bir kez daha gündemde.

Abone ol

İran ordusunun onbinlerce askeriyle terör örgütü PKK'nın kolu PJAK'a karşı savaşmadığı ortaya çıktı.

Bu çarpıcı açıklamalar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ait. Arınç'ın bulunduğu iftara katılan Bugün gazetesi yazarı Adem Yavuzarslan, sohbetten çarpıçı notları taşıdı.

Yazar Yavuzarslan, Arınç'ın İran'ın PKK'ya verdiği destekten duyduğu rahatsızlığı belirttikten sonra bomba bilgiyi yazısında şöyle aktarıyor:

PJAK PES ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

(...)Arınç " İran PJK'a karşı şiddetli savaş gösteriyordu o tarihlerde. Ondan sonra bu savaşın olmadığı ortaya çıktı. PJAK elemanlarının başka yerlere gönderildiği değerlendirildi " dedi.
İnsan ilk duyduğunda 'nasıl yani' demekten kendini alamıyor.
Çünkü bize gösterilen senaryoya göre PJAK, İran'ın etkili operasyonları sonucu ağır kayıplar vermiş ve 5 Eylül 2011'de 'pes ettiğini' ilan etmişti.
Fakat bugün Başbakan Yardımcısı Arınç diyor ki: "Savaşın olmadığı ortaya çıktı."
Konu 'savaş varsa onların savaşı bize ne' denemeyecek kadar girift. Çünkü Türkiye son yıllarda İran'ı Batı dünyası ile aynı masada tutabilmek için olağanüstü çaba sarf ediyor, büyük riskler alıyordu.
Eğer ortada gerçekten bir savaş yoksa bir oyun sergilenmişse bu İran ile olan krizin derinleşeceği anlamına gelir."

Geçen yıl ortaya atılan "Karayılan yakalandı" iddialarını hatırlatan gazetecilere Arınç, İran kaynaklarının böyle bir haberi servis ettiğini, AA'nın yayınladığını, önemli buldukları için haberi kullandıklarını anlattı.

NE TÜR PAZARLIKLAR YAPILDI?

Arınç'ın bu ifadelerini değerlendiren yazar, ortadan bir pazarlığın döndüğünü belirtip, yazısını şu sorularla tamamlıyor:

"Başbakan Yardımcısı Arınç'ın "PJAK' a karşı bir savaş olmamış" ifadesini de düşünürsek 'Karayılan yakalandı' haberi daha da ilginç bir hal alır. Sahi, o günlerde Karayılan nerede ve kim tarafından misafir edildi? Ne tür pazarlıklar yapıldı?"