BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da polise silahlı saldırı

Sultangazi'de polis ile bir kadın şüpheli arasında silahlı çatışma çıktı. Polise silahlı saldırı düzenlendi. 1 polis yaralı

Abone ol

Sultangazi'de polis ile bir kadın şüpheli arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 1 polisin yaralandığı belirtiliyor. Çatışmanın yaşandığı yerde kurşun izlerinin bulunduğu 2 araç çevresinde polis inceleme yapıyor.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Kaçan kadın zanlı, polisin takibi sonucu yaralı olarak yakalandı. Gazi Polis Merkezi'ne getirilen kadın, ambülansla hastaneye sevk edildi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen saldırgan, 'DHKP/C 19 Aralık'ın hesabını soracak' şeklinde slogan attı. Bu arada vatandaşlar da saldırgana tepki gösterdi.

Yakalanan iki şüphelinin Gaziosmanpaşa’da bir polisin şehit olduğu saldırıya karıştığı ileri sürüldü. Çatışmanın yaşandığı yerde kurşun izlerinin bulunduğu 2 araç çevresinde polis, inceleme yapıyor.

2 SALDIRGAN YARALI OLARAK YAKALANDI!

Sultangazi'de şüphelendikleri bir taksiyi durdurmak isteyen polis ekibine ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada 2 saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganların Fatih'te MC Donalds'a bomba koyan Sultan I. ve Hasan. S. G. oldukları anlaşıldı.

Olay, saat 13.00'da Gazi Mahallesi Varyant altında meydana geldi. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde görevli polis ekibi, şüphelendikleri 34 TFJ 64 plakalı ticari taksi durdurmak istedi. Polisin 'dur' ikazına aldırmayan iki kişi, ateş açarak kaçmaya çalıştı. Polisin de saldırganlara ateşle karşılık vermesiyle kısa süreli bir çatışma yaşandı. Yaşanan çatışma sonrasında saldırganlardan bir tanesi yakalanırken, kadın olduğu öğrenilen diğer saldırgan ise kaçmaya çalıştı. Olaydan sonra düzenlenen operasyonla yakalanan kadın saldırgan da önce karakola daha sonra tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü. Kadın saldırganın hastaneye girişi sırasında yasa dışı örgüt DHKPC lehinde slogan attığı görüldü. Saldırganların kimliklerini araştıran polis, ilginç bir detayı belirledi. Saldırganların Fatih'te MC Donalds'a bomba koyan Sultan I. ve Hasan S. G. oldukları anlaşıldı.