BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Başbakan Erdoğan kendi kalesine gol attı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Bizim farkımız var, Sayın Başbakan kendi kalesine gol atıyor, biz başkalarının kalesine gol atıyoruz” dedi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basınla sohbet toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

MHP’nin 24. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı’na ilişkin bir kitap hazırlandığını belirten Vural, 161 kanun teklifi, 114 araştırma önergesi, 3 genel görüşme önergesi, bin 78 sözlü soru, 3 bin 796 yazılı soru, 94 gündem dışı konuşma yapıldığını ifade etti.

TÜRKİYE SİLAH DAĞITAN ÜLKE KONUMUNA GETİRİLDİ

Suriye’de yaşananlara değinen Vural, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Suriye’de iç savaşı oluşturan silahların dağıtıldığı bir ülke olarak lanse edilmekte. Bütün yayın organlarında Katar ve Suudi Arabistan’ın gönderdiği silahların ve paraların Türkiye aracılığıyla dağıtıldığı ifade edilmektedir. Bu yüz karası bir durumdur. Bu bize yakışmıyor. Bugün Türkiye maalesef bu kanlı senaryonun bir tarafı haline gelmiştir. Bu Suriye’de kanlı Esad rejiminin açıkçası bir bakıma destekçisi konumunda olan ülkelerle ABD’nin desteklediği ve İsrail’in desteklediği Suriye’nin yeniden yapılanması projesi ekseninde Türkiye sıkışıp kalmıştır. Türkiye bugün ABD ve İsrail eksenli bir politikanın adeta taşeronluğunu sürdürür konuma gelmiştir” dedi.

“Suriye’de bir eylem sonucunda bakanlar ölürken maalesef suçlanan Türkiye olmuştur” ifadesini kullanan Vural, şöyle devam etti:

“Bugün maalesef Türkiye’yi yöneten AKP, ABD ve İsrail eksenli bir politika, CHP’de Rusya eksenli bir politika denklemi ile Suriye meselesine bakıyorlar. Oysa Türkiye gözüyle bakmak lazım. Bu iki kutup anlayışı soğuk savaş döneminin aktörleri Suriye’de de ortaya çıkmış görünüyor.

Sayın Başbakan’ın bir soru üzerine Irak’ın bölünmesi gibi bir durum ortaya çıkabilir mi sorusuna cevap verirken Irak bölünmedi işte eyaletler federasyon oldu gerçi bir tek bölge var ama başkaları da olabilir ifadesini kullanırken Suriye’de de bir federasyon olabileceğini ifade etmiştir. Bu doğrudan doğruya Şimon Perez’in İsrail’in projesidir.”

ESAD ÇAĞRISI

“Mübarek Ramazan ayı herkese sesleniyorum” diyen Vural “Esad’ı kanlı diktatörü destekleyenlerle silah, terörle, iç savaşı kışkırtıcısı olanlar ve onları destekleyenlere sesleniyorum. Ramazan ayı barış ayı, silahı, terörü bırakın” diye çağrıda bulundu.

Vural, bugün Türkiye’nin Suriye’deki karışıklığın, Irak’taki karışıklığın müsebbibi konumuna düşürüldüğünü belirterek, “Özellikle Türkiye’nin muhalifleri silahlandırdığına dair birçok haber çıkarken Türkiye böyle bir şeyin olmadığına ilişkin kesin bir mesaj vermeli” dedi.

HÜSEYİN ÇELİK'İ ELEŞTİRDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’i eleştiren Vural, şöyle dedi:

“BDP sözcüsü Hüseyin Çelik’in ifadeleri, pardon AKP sözcüsüydü galiba ve her bir fırsatta BDP, PKK, KCK’nın sözcülüğünü yapmak suretiyle adeta onların söylediklerini tekrar eden bu sözcü maalesef AKP’nin kılavuzu olarak Türkiye’nin bölücülük ve terörle mücadelesi ekseninde adeta siyasal Kürtçülüğün mihmandarlığını yapar duruma gelmiştir. Sanki AKP sözcüsü değil, BDP sözcüsü gibi davranıyor.”

KILIÇDAROĞLU'DA ELEŞTİRİLERDEN NASİBİNİ ALDI

CHP kurultayına değinen Vural, “Önce CHP camiasına hayırlı uğurlu olsun diyorum ama CHP kurultayına bakıldığı zaman Sayın Kılıçdaroğlu 19 Mayıs ruhundan bahsediyor ama 19 Mayıs ruhu Türk milletinin egemenliğini kazanma ruhudur. O bakımdan böyle bakıldığı zaman 19 Mayıs ruhuyla bu milleti etnik kimliklere bölmek isteyenlerin ifade ettiği gibi Kürt meselesi tamamen 19 Mayıs ruhuna aykırı bir değerlendirmedir. Sayın Kılıçdaroğlu 19 Mayıs ruhundan bahsediyor ama 19 Mayıs ruhunu ortadan kaldıran birtakım çözümlemeleri Türkiye’nin önüne koyuyor. Bu tam bir çelişkidir. Sayın Kıılçdaroğlu’nun konuşmasında 19 Mayıs ruhundan bahseden Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında Türk milleti diye bir ifade yer almamaktadır” dedi.

"BU TAM BİR DÖNÜŞMEDİR"

“35 yıldır cenaze ortadaymış, cenazeyi kaldıracakmış, nasıl kaldıracaksın” diyen Vural, “Sizin getirdiğiniz çözümler Türk milletinin beraber ve birlikte olma ülküsünü ve birlikteliğin ortadan kaldırmak için getirilen çözümlerdir. Evet orada Sayın Kılıçdaroğlu bahşetmiş dönüşeceğiz demiş evet bu tam bir dönüşmedir. 19 Mayıs ruhu Türk milletinin birlik ve beraberliğine sahip çıkma ruhudur” diye konuştu.

TÜRKİYE'YLE PİNPON TOPU GİBİ OYNANIYOR

Vural, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun, “Başbakan Rusya’ya gitti, Kılıçdaroğlu’nun bir eleştirisi vardı, siz ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, şu yanıtı verdi:

“Uçak konusunda hangi bilgi varsa bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşsınlar. Ne olmuştur, ne bitmiştir, bu milletin bilmeye hakkı vardır. Maalesef böyle bir konuda Türkiye, ABD ve Rusya arasında pinpon topu gibi oynanan bir ülke haline dönüştürülmüştür. Bir önerisi söz konusu değildir. İşte pinpon topu. Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanı’nı Rusya Devlet Başkanı çağırmaz. Obama oradan çağırıyor, Putin buradan çağırıyor.”

Bir basın mensubunun, “Bahçelievler hükümlülerinin Sayın Bahçeli tarafından bir iftarda kabul edileceğine dair haberler var, ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, “Bilmiyorum, bu konuda bilgi sahibi değilim. Öyle bir bilgiye sahip değilim” yanıtını verdi.

Suriye konusundaki bir soruya Vural, “Geçen gün yabancı basında da okudum, Katar ve Suudi Arabistan aracılığıyla para ve silah Türkiye üzerinden muhaliflere dağıtılıyor. 10 milyar dolar para geldi dediği bu muydu acaba Bayraktar’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı” dedi.

Karayılan’ın açıklamalarının internette yer aldığını ifade eden Vural, “Sayın Başbakan herhangi bir müzakere yok diyor terör örgütüyle mücadele edeceğiz diyor ama kendi milletvekilleri PKK ile müzakere edilmesi gerektiğini Ensarioğlu ifade ediyor, görülüyor ki İmralı’yla görüşmeler devam ediyor” dedi.

RESMİ ÖZÜR OLMADAN SURİYE GEZİSİNE KATILMAYIZ

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun 23-24 Temmuz’da Suriye’ye bir heyetle gidilmesi konusunda birtakım girişimlerde bulunduğunu ifade eden Vural, “İnsan hakları ihlalleri konusunda bir değerlendirme yapmak üzere bizim de bu heyette yar alabileceğimizi ifade etmiştik. Ancak daha sonra uçağımızın düşürülmesi gibi bir konu ortaya çıkınca MHP olarak biz Suriye'den düşürülen uçak konusunda tazminat ve resmi özür olmadan böyle bir geziye katılmayacağımızı ifade ettik. Gidip gitmeyeceklerini bilmiyorum ama MHP olarak böyle bir geziye bu aşamada katılmayı uygun görmüyoruz, doğru bulmuyoruz" dedi.

“SAYIN BAŞBAKAN KENDİ KALESİNE GOL ATIYOR”

Gençlik yıllarında futbol oynadığı ortaya çıkan Vural, bir basın mensubunun, “Başbakan ile ortak bir yönünüz mü var?” sorusuna, “Bizim farkımız var, Sayın Başbakan kendi kalesine gol atıyor, biz başkalarının kalesine gol atıyoruz, sürekli milletin kalesine gol atıyor” yanıtını verdi.

Vural basın mensuplarına da, “İsterseniz formunuz yerindeyse bir maç yapalım, bir takım çıkartın” önerisinde bulundu.

“Bugünlerde Sayın Başbakan’ın bu transferler konusunda hiçbir yorumunu dinleyemedik, acaba ne düşünüyor” diyen Vural, “Numan Bey’i aldılar. Turunçgiller familyasından. Turuncu devrimin unsurları güçleniyor” dedi.