BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Depremin izi hala silinemedi

Van depreminin ardından birçok hasarlı binaların yıkılmadığı görülürken, şehrin bazı kısımları hayalet kasabaları andırıyor

Abone ol

Van’da yaşanan deprem felaketinin izleri hala silinemedi. Ağır hasar gören ve boşaltıldıkları için harabeye dönen binalar, vatandaşların psikolojisini de olumsuz etkiliyor.

Geçen sene yaşanan 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden dolayı ağır hasar gördükleri için yıktırılma kararı alınan birçok bina hala yıkılmadı.

YIKILMAYI BEKLİYORLAR

Tehlike arz ettikleri gibi depremzedelerin unutmak istediği deprem felaketini de hatırlattıran binalar, boşaltıldıkları için adeta harabeleri andırıyor. Cumhuriyet Mahallesi Eski Cezaevi Sokak üzerinde bulunan bazı binalarda yıkılmayı bekliyor.

12345.jpg

HASARLI BİNALAR VATANDAŞIN PSİKOLOJİSİNİ BOZDU

Depremin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hala yıktırılmayan binalar, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Tehlike oluşturdukları kadar depremi de hatırlattırdıkları için ağır hasarlı binaların bir an önce boşaltılmasını isteyen vatandaşlar, “Hasarlı binalar psikolojimizi iyice bozdu. Buradan geçtiğimizde sürekli depremi hatırlıyoruz ve o korku dolu günler ister istemez bir film şeridi gibi gözümüzün önünde geçiyor. Ağır hasarlı bu binaların bir an önce yıktırılmasını istiyoruz” dediler.