BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da polise silahlı saldırı 2 terörist öldürüldü

İSTANBUL Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı gerçekleşti. Son dakika haberine göre, müdürlüğe el bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Başlatılan operasyon sonrası teröristler ölü olarak ele geçirildi.

Abone ol

İSTANBUL Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı gerçekleşti. Son dakika haberine göre, müdürlüğün C Kapısı'na 2 kadın terörist, el bombası attı.

Atılan el bombası patlamayınca teröristler silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda 2 polis memuru yaralandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamda "1'i saldırıda diğeri operasyon sırasında olmak üzere 2 polis yaralandı" dedi. 

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Teröristler terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları belirlendi. Terörist kadınların isimlerinin ise Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) olduğu öğrenildi.

İSTANBUL BAYRAMPAŞA POLİSE SİLAHLI SALDIRI ANI

2 TERÖRİST BİNADA SIKIŞTIRILDI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırının ardından kaçan 2 terörist Gazi sokaktaki bir binada sıkıştırıldı. Teröristlerden birinin yaralı olduğu öğrenildi. Polis, teröristlere 'teslim ol' çağrısı yaptı, çağrıya yanıt alamayan özel tim binaya operasyon başlattı. Operasyon sonucu 2 terörist öldürüldü.

istanbul bayrampaşa polise silahlı saldırı, son dakika polise silahlı ve bombalı saldırı, çevvik kuvvet bombalı saldırı son dakika haberleriistanbul bayrampaşa polise silahlı saldırı, son dakika polise silahlı ve bombalı saldırı, çevvik kuvvet bombalı saldırı son dakika haberleri

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, "Biliyorsunuz saat 09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün C kapısı girişine iki bayan terörist tarafından bir saldırı gerçekleşti. Onun akabinde de devam eden operasyonlar neticesinde 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimliklendirme hem de hangi örgüte ait olduğu konusunda detaylı inceleme ve çalışmalarını devam ettiriyor" dedi. 

Şahin, etkisiz hale getirilen iki teröristin dışında olaya karışan başka kimse bulunup bulunmadığı, buna destek olunup olunmadığı gibi konularda detaylı incelemelerin sürdüğünü kaydetti. 

Saldırıda 2 polisin de yaralandığını dile getiren Şahin, "Yaralı polisimiz çok hafif bir yaralanma geçirdi. Otobüs içerisindeki cam kırığından dolayı hafif kolundan sıyrığı var. Bir tane de operasyon sırasında bacağından hafif yaralanan bir arkadaşımız var. Durumları gayet iyi" diye konuştu. 

GÖRGÜ TANIĞI: POLİS ZANNETTİK

Saldırı ile ilgili bir görgü tanığı şunları dile getirdi:

"İki tane bayan koşa koşa geldiler, biz onları polis zannettik elleri silahlı. Koşa koşa taksiye bindiler. Biz taksi plakasını aldık çevik kuvvet polisine bildirdik. Polisler geldi ama onlar kaçmış oldu. Biri yaralıydı yavaş yavaş hatta bir bariyere takıldı az daha düşüyordu. 3-5 dakika sonra polis geldi ama onlar taksiye bindi kaçtı. 2 kadın bir tanesinde siyah mont ve pantolon vardı."

TERÖRİSTLERİN OLAY YERİNE GİDİŞ ANI