BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  GÜNCEL

Şehidin görme engelli babası o an yıkıldı!

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal'ın (26) Gaziantep'teki baba evinde hüzün yaşanıyor.

Abone ol

MARDİN şehidi Mehmet Karadal'ın (26) Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki babaevine gelen yetkililer, görme engelli baba Cuma Karadal'a acı haberi verdi.

Oğullarının şehit haberini alan baba Cuma Karadal ve anne Ayşe Karadal, gözyaşı döktü.

Şehidin babaevinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. 112 Acil Servis ekipleri da şehit yakınları için hazır bekletildi.


Şehit Karadal'ın dayısı Hacı Çelik, yeğeniyle en son bir hafta önce görüştüğünü, dün ve bugün aradığında da ulaşamadığını belirterek, "Fazla geçmeden şehit haberi geldi. En son konuştuğumuzda çatışmaya gittiğini söyleyerek bizden helallik istedi. Biz de ona dikkatli olmasını söyledik. Allah'ın dediği olur. Vatan sağ olsun. Allah da onların yurdunu yuvasını dağıtsın. Kendileri bizim yüreğimizi yaktı Allah da onların yüreklerini yaksın" dedi.

"Mehmetçikler bitmeyecek, Türkiye bölünmeyecek"

Şehidin diğer dayısı Şahin Çelik de terör örgütü PKK'yı ve onlara destek verenleri lanetleyerek, "Terör örgütüne destek verenlerin evlerine de ateş düşsün. Şunu unutmasınlar, bu bayrak inmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti bölünmeyecek. Lanet olsun bunlara destek verenlere, lanet olsun HDP Genel Başkanı'na. Bu vatan bölünmeyecek, bunu kafalarına soksunlar, çivi gibi çaksınlar. Buradaki insanların hepsi seve seve askere gitmeye hazır. Mehmetçikler bitmeyecek, asker bitmeyecek, Türkiye bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek. Atalarımızdan bu bayrak bize emanet kaldı, bu bayrak inmeyecek" diye konuştu.


Ailenin 5 çocuğundan tek erkek olan Mehmet Karadal'ın yakın zamanlarda ailesine nişanlanmak istediği birisi bulunduğunu söylediği öğrenildi.